Stiven Berhujs (Foto: AFP)
Stiven Berhujs (Foto: AFP)

Dogovoren najkontroverzniji transfer holandskog fudbala: Berhujs u Ajaksu za 5.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 10:37

Kopljanici su pristali na uslove Fajenorda za kapitena roterdamske ekipe

Dugo se pisalo, sada je čitava saga dobila epilog. Dogovoren je najkontroverzniji transfer holandskog fudbala u ovom veku: Stiven Berhujs će karijeru nastaviti u Ajaksu. Bivši igrač Tventea, AZ Alkmara i Votforda posle pet godina napušta redove Fajenorda i seli se u redove ljutog rivala za sumu od 5.500.000 evra, dok će doskorašnji kapiten Roterdamsa staviti paraf na četvorogodišnju saradnju sa klubom iz Amsterdama.

Erik ten Hag je u petak na konferenciji za medije govorio o tome kako želi "svežu krv" u ekipi, ali nije hteo da pominje imena. Znalo se da na umu ima Berhujsa, kako uprava kluba sa Johan Krojf Arene radi na njegovom transferu već neko vreme. Nadaju se Kopljanici da bi u svoje redove mogli da presele i talentovanog Kamaldina Sulemanu iz Nordšelanda, ali dok još nema dogovor sa danskim timom, sa ljutim rivalom je postignut.

Izabrane vesti

Postojala je bojazan da bi slučaj mogao da završi na sudu, iz Ajaksa su tvrdili da iskusni krilni fudbaler ima izlaznu klauzulu od 4.000.000 evra u ugovoru, ali Fajenord je tražio više novca. Na kraju su se našli na 5.500.000 evra, od kojih će 1.500.000 biti u vidu bonusa.

Berhujs je u sezoni za nama upisao 33 nastupa u dresu Roterdamsa, postigao je 19 golova i upisao 15 asistencija. Privukao je interesovanje Atalante, Votforda, Galatasaraja i Volfzburga, ali je Ajaks bio najkonkretniji. Pritom je i samom igraču ponudio najbolju moguću priliku, sa Kopljanicima može da se bori za trofeje, a igraće i Ligu šampiona. Svestan je i Berhujs da će prelazak u Ajaks naići na veliko neodobravanje navijača Fajenorda, ali je očigledno spreman na tako nešto kako bi ispunio svoje ambicije i takmičio se na najvišem nivou.

Zbog osetljivosti čitavog transfera, Ajaks je hteo što pre da završi posao. Nije želeo da dozvoli da 29-godišnji fudbaler počne pripreme sa Fajenordom, pa je na kraju poklekao i pristao na uslove kluba iz Roterdama. Svi su želeli da izbegnu odlazak na sud, a na kraju se prvak Holandije postarao da ne bude dodatnih problema. Usmeni dogovor je postignut, a danas će biti završena i papirologija. Stiven Berghujs je učestvovao na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Holandije, trenutno je na odmoru, pa se očekuje da krajem jula zaduži opremu u novoj sredini.



tagovi

Stiven BerghujsAjaksFajenordletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara