Dogovoreno: Milijaš preuzima omladinsku ekipu Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 13:21

Želja je ozbiljan evropski rezultat na jesen

Nije dugo Nenad Milijaš morao da čeka na prvi samostalni trenerski angažman. Prema saznanjima Mozzart Sporta, jedan od najpopularnijih igrača Crvene zvezde u ovom veku, ostaje na Marakani, samo će mesto pomoćnika u stručnom štabu seniorskog sastava zameniti šefovskom ulogom u omladinskom timu.

Ovu ekipu je u protekloj sezoni predvodio Zoran Rendulić i sa njom zauzeo drugo mesto, iza Partizana, mada treba istaći da su mnogi igrači iz te generacije, što su imali pravo da igraju Omladinsku ligu Srbije bili na pozajmici u Grafičaru.

Izabrane vesti

Kako god, Renduliću je mandat istekao i na njegovo mesto doći će Milijaš. Dogovor je već postignut, čeka se samo zvanična objava crveno-belih.

Najozbiljniju konkurenciju za ovu poziciju Nenad Milijaš imao je u Slađanu Nikoliću, treneru kadetske selekcije, ali ljudi iz uprave kluba i zaduženi za omladinsku školu na kraju su ipak odlučili da šansu ukažu doskorašnjem pomoćniku Miloša Milojevića.

Crvena zvezda će se na jesen takmičiti u grupnoj fazi Uefine Lige mladih i za rivale će imati iste ekipe kao i seniorski sastav. Kako se može čuti u krugovima bliskim klubu iz Ljutice Bogdana, za razliku od nekih prethodnih sezona, Milijaš bi na raspolaganju trebalo da ima najbolje igrače iz omladinske selekcije, pošto je ideja da se napadne ozbiljan rezultat u najjačem evropskom takmičenju.

Podsetimo, Zvezda je prošle godine takmičenje završila porazom od AZ Alkmara na penale, kolo pre starta plej-ofa u kom bi usledilo ukrštanje sa ekipama iz grupne faze Lige šampiona.

Zanimljivo, holandski klub je kasnije preko Barselone i Real Madrida stigao do velikog finala i tamo sa 5:0 tukao splitski Hajduk.


tagovi

Nenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara