Dogovoreno: Zvezda prodala Mitrovića u Veronu za 1.300.000 evra i 20 posto!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 22:41

Mladi reprezentativac Srbije sutra leti za Veronu

Prodat je Kosta Nedeljković u Aston Vilu za devet miliona evra, čeka se realizacija transfera Jovana Mijatovića u Njujork Siti, a Crvena zvezda je u finišu zimskog prelaznog roka uspela da napravi još jedan izlazni transfer. Ne baš kakav je očekivala posle prošlogodišnjeg sjaja Stefana Mitrovića, ali je uspela da profitira.

Kao što je najavljeno, mladi reprezentativac Srbije postaće član Verone. Prema saznanjima Mozzart Sporta srpski šampion će inkasirati 1,3 miliona evra i 20 posto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je praktično prihvatila sve uslove transfera, prethodno se sa novim poslodavcima dogovorio i Stefan Mitrović. On bi sutra u prepodnevnim satima trebalo da otputuje za Veronu i posle medicinskih pregleda parafira četvorogodišnji ugovor sa timom iz grada Romea i Julije.

Pretio je u jednom trenutku Stefan Mitrović da postane jedan od igrača koji će doneti ozbiljan profit Crvenoj zvezdi. Prošle sezone je bio standardan prvotimac i na leto je mogao da bira gde će. Herta je želela da za njegove usluge izdvoji 5.000.000 evra. Javila se prvi put Verona. U Ljutice Bogdana su tada smatrali da bi u doglednoj budućnosti mogli da izvuku i više.

Međutim, kada je stigao Barak Bahar stvari su se promenile. Izraelac jeste lansirao Kostu Nedeljkovića i Jovana Mijatovića od kojih će Crvena zvezda prihodovati sigurnih 17.000.000 evra, a možda i više, ali je Mitrovića vratio da u sistemu sa trojicom štopera igra krilnog beka.

Tu se Stefan nije najbolje snašao, polako je padao u drugi plan i već u septembru ispao iz tima kad je u pitanju Mozzart Bet Superliga, mada je igrao prve tri utakmice Lige šampiona, da bi naredne tri gledao sa klupe.

U takvim okolnostima suma od 5.000.000 evra više nije bila realna. Verona se opet javila, ali sada sa značajno skromnijom ponudom. Na Marakani su vagali i na kraju odlučili da puste Mitrovića. Pitanje je da li bi imao prostora da se nametne u konkurenciji Bukarija, Lučića, Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i Pitera Olajinke.

Nekada je dobro čekati, a nekada je prva ponuda najbolja... U slučaj Stefana Mitrovića pokazala se tačnom ova druga konstatacija.

Mitrović je u Crvenu zvezdu došao leta 2022. godine iz Radničkog, pošto su crveno-beli aktivirali izlaznu klauzulu od 500.000 evra.

 


 


 


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Stefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara