Patrik nosi transparent kojim provocira Gremio (Reuters)
Patrik nosi transparent kojim provocira Gremio (Reuters)

Dok navijači Gremija plaču pred statuom Gauša, Interovi sa mrtvačkim sandukom slave njegovo ispadanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 06:11

Dva lica Poroto Alegrea - tuga i radost

Četiri godine nakon što je treći put u klupskoj istoriji postao šampion Južne Amerike, Gremio je ispao u niži rang. I dok njegovi navijači plaču i mole za oproštaj ispred statue jednog od najvećih trenera u istoriji kluba Renata Gauša, pristalice gradskog rivala Internasionala organizuju feštu na gradski ulicama. Jer ne ispada arhineprijatelj svakoga dana iz elitnog ranga.

Pre nešto više od mesec dana fudbaleri Internasionala su na Beiri Rio pobedili ljutog gradskog rivala Gremio (1:0) i sticanjem transparenta u vidu kartonskog mrtvačkog sanduka pred kraj utakmice, aludirali da Trikolorima predstoji ispadanje. Iako je to bio nesportski potez, zbog kojeg krenuo opšti metež i fizički obračun na terenu (isključenje kolovođe Alana Patrika koji je podigao transparent), igrači Internasionala su dobro predvideli - njihov najveći rival je ispao u Seriju B.

Izabrane vesti

Ono što je pre mesec dana u vidu provokacije započeto na Beiri Rio, večeras je nastavljeno na ulicama porto Alegrea. Navijači Internasionala su nakon saznanja da je Gremio ispao iz brazilske elite pohrlili na ulice i počeli da slave maltene kao da je Brazil osvojio svetsko prvenstvo u fudbalu. Kolone automobila na ulicama, pesma sirena i sanduk za pokojnika kao neizostavni deo scenografije.

Ništa čudno za južnoameričko podneblje. Ipak, je čuven Grenal debri, jedan od deset najvećih na svetu. Poznati sajt Four-Four-two (4-4-2) ga je rangirao na osmo mesto najvećih rivalstava na planeti.

Istovremeno, Trikolori bi voleli da mogu da vrate vreme na 16. april ove godine kada je Renato Gaušo, čovek koji im je doneo pomenutu titulu prvaka Južne Amerike, napustio kormilo kluba. Do sporazumnog raskida saradnje došlo je nakon što je Gremio eliminisan od Independijente del Valjea na putu ka grupnoj fazi Libertadoresa. Možda je Gaušo, koji je sam poželeo da napusti klub nakon što je razočarao navijače, kiksnuo, ali teško da bi sa tako prekaljenim trenerom Gremio ispao iz Serije A.

Oprosti im Renato, nisu znali šta rade.



tagovi

GremioInternasionalrenato gaučo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara