Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Dok se Bajern premišljao, Siti mu oteo pojačanje: Edersonova rezerva stiže bez obeštećenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 10:55

Stefan Ortega se dogovorio sa šampionom Engleske

Ponovo je gužva na gol-liniji Mančester Sitija. Gavin Bazunu je u petak zvanično napustio dom šampiona Engleske i u želji za većom minutažom se preselio u Sautempton, ali bi konkurenciju među stativama Građana uskoro mogao da pojača – Stefan Ortega. Bez ikakve prethodne najave i spekulacija, kao grom iz vedra neba izbila je informacija Kikera da je Siti dogovorio dolazak golmana Arminije.

Nemački čuvar mreže španskih korena stigao je u Arminiju pre pet godina iz Minhena 1860 bez obeštećenja, a klub će napustiti ovog leta takođe kao slobodan igrač. S tim da se u periodu provedenom u Bilefeldu profilisao kao jedan od kvalitetnijih golmana Bundeslige, prethodne sezone jedino je Jan Zomer imao više odbrana od njega i nije to očigledno promaklo većim klubovima.

Izabrane vesti

Čak ni Bajernu, najvećem u Nemačkoj, koji već neko vreme razmišlja o Ortegi. Međutim, u prethodnom periodu imao je preča posla, bio je zaokupiran produžecima ugovora sa Manuelom Nojerom, suverenom "jedinicom", Tomasom Milerom, Seržom Gnabrijem i pre svih Robertom Levandovskim, a pažnju Bavaraca okupirao je i Sven Ulrajh oko čije budućnosti još vlada neizvesnost, jer mu aktuelni ugovor ističe krajem meseca.

I dok se Bajern premišljao, Siti je uvideo priliku i iskoristio je. Potencijalni Ortegin dolazak znači da su Zeku Stefenu dani odbrojani na Etihadu. Amerikanac je prošle sezone priliku dobio na devet utakmica, samo jednom u Premijer ligi, a svoju sudbinu je zapečatio u polufinalu FA kupa protiv Liverpula kada je greškama uticao na poraz Sitija. Interesovanje za 27-godišnjeg čuvara mreže za sada ne postoji, barem ne da je poznato u javnosti, ali je jasno da će ulogu Edersonove rezerve prepustiti Ortegi.


tagovi

Štefan OrtegaMančester SitiTransferiLetnji prelazni rok 2022Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara