Roberto Mančini (©Reuters)
Roberto Mančini (©Reuters)

Dom je tamo gde si srećan? Roberto Mančini selektor Saudijske Arabije

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.08.23. | 17:45

Ugovor na tri godine, nije još potpisan, ali…

Stara izreka kaže da je “dom tamo gde si srećan”, a milioni iz Saudijske Arabije ovog će leta usrećiti mnoge s tim da će najveće evropske gradove morati da zamene Rijadom i Džedom. U toj grupi srećnika po svemu sudeći će biti i Roberto Mančini, pošto je samo nekoliko sati nakon što je napustio klupu reprezentacije Italije postalo jasno da je to uradio na poziv sa Bliskog istoka.

Kako prenose tamošnji mediji, Fudbalski savez Saudijske Arabije je već dogovorio dolazak italijanskog stratega na funkciju selektora Arapskih sokolova.

Izabrane vesti

Ugovor nije još potpisan, ali su svi saglasni kada pišu o tome da je saradnja dogovorena na period od tri godine, do 2026. dakle.

Saudijci naravno kriju finansijske detalje, ali nema sumnje da će se uskoro pojaviti, jer sasvim je izvesno da će Mančini ozbiljno opariti. Prvo, niko ne ide na Bliski istok za male pare, a drugo – ne bi Mančini tek tako odustao od šanse da za samo deset meseci brani kontinentalnu krunu na Evropskom prvenstvu.

Nemojmo zaboraviti ni da je Mančini bio prvi trener koga su arapi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uzeli kada su kupili Mančester Siti. Išao je on za novcem i u Galatasaraj, Zenit, a ništa od toga nije moglo da se poredi sa blagom kojim će ga Saudijci optočiti.



tagovi

Roberto Mančinireprezentacija Saudijske Arabije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara