Domenek ostavio novinare u čudu: Doveo bih Maradonu, ali je on umro

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 16:48

Francuzov crni humor mnogima se nije dopao

Pominjao se Rajmon Domenek kao kandidat za selektora Srbije, ali je umesto Orlova preuzeo Kanarince. Možda i bolje.

Bivši selektor Francuske, koji je 2006. sa "trikolorima" bio drugi na svetu, nije imao angažman punih 10 godina. Uz to, poznat je kao neko ko ne koristi uobičajene trenerske fraze i svojim izjava često podiže prašinu, pa je pitanje kako bi bio prihvaćen u ovdašnjoj javnosti.

Izabrane vesti

Upravo je jednu takvu izjavu dao uoči Nantovog gostovanja u Monpeljeu, kada je upitan za aktuelnosti u vezi sa zimskim prelaznim rokom.

"Voleo bih da dovedem Maradonu, ali je on mrtav... Tako je kako je. Prelazni rok je za mene, ali i druge trenere, neprijatan period. To je period kada razbijamo postojeću grupu dovođenjem igrača koji nisu igrali u nekom drugom klubu. Prelazni rok u kom dovede nekog igrača koji odskače kvalitetom je dobar, ali ja sam uvek rezervisan kada su u pitanju transferi", izjavio je 68-godišnji Francuz.

Novinari su bili iznenađeni i odgovorom na pitanje zašto defanzivni vezista Liona, Žan Lukas, nije došao u Nant.

"Ne znam zašto, nisam ispratio tu avanturu. Znam da nij kod kuće, nego je u Brestu. U Brestu je i tačka. Tako je kako je, to je realnost", kratak je bio Domenek.

Nant se posle 18 kola nalazi na 17. mestu Lige 1 sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja. Nadaju se u klubu da će im Domenek pomoći u borbi za opstanak, pa ostaje da vidimo da li je i koliko na njega uticao desetogodišnji period bez vođenja nekog tima.



tagovi

Dijego Armando MaradonaRajmon Domenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara