Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Dortmund će dobro razmisliti da li da vrati noćnu pticu: Nedisciplinovan, ne skida se s kompjutera, ode i ne javlja se

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 18:01

Kamen spoticanja je i velika naknada koju Junajted traži za Džejdona Sanča...

Fudbalske kvalitete niko ne može da ospori Džejdonu Sanču, niti to pokušava. Hajka se na Ostrvu, konkretno u Mančesteru, podigla zbog njegovog karaktera – na svaku ima odgovor i ne libi se da iznese prljav veš u javnost – i nezdravog načina života. Krilni napadač je ne tako davno plaćen 85.000.000 evra, a sada je na crnoj listi zbog niza prekršaja. I uskoro bi mogao da napusti klub, odnosno vrati se u staro jato.

Mesecima je krilni napadač na ledu u Mančester junajtedu, Erik ten Hag je letos odlučio da mu pruži još jednu šansu i gorko se pokajao. Ostao je na Old Trafordu i doprineo nemirima i raspirivanju unutrašnjih vatri. Zabranjeno mu je da kroči u trening centar Karington, da boravi sa ekipom, ne sme ni da se hrani u klupskom restoranu. I pored svega toga interesenata ima, ali će svi klubovi do jednoga dva puta razmisliti hoće li povući konkretne poteze. Pogotovo Borusija Dortmund.

Izabrane vesti

Ako neko zna koliko težak za saradnju ume da bude Džejdon Sančo i koliko je nedisciplinova, onda su to definitivno Milioneri. Četiri godine su na Vestfalenu vodili male ratove sa engleskim krilnim napadačem, pošlo im je za rukom da ga koliko-toliko zauzdaju. Dovoljno da pokaže sav raskošan potencijal i postane treća najveća prodaja kluba u istoriji. Primamljiva im je opcija da ga vrate, no prvo će sve staviti na papir. Pozitivne i negativne stvari.

Što se tiče igračkih kvaliteta, zasigurno bi njegov dolazak bio veliki plus. To i nije tema o kojoj se u klubu raspravlja, izveštaji su isključivo vezani za stvari van terena i to koliko može da naruši atmosferu.

Dobro pamte u Borusiji Dortmund šta je sve bio problem tokom četiri godine saradnje. Najviše loše navike glede leganja u krevet. Džejdon Sančo je noćna ptica i zaluđenik za igrice. Do kasno u noć ostajao je budan za kompjuterom, nije se skidao sa računara. I zbog toga je neretko neispavan dolazio na jutarnje treninge.

Bioritam bio mu je poremećen, mada, uglavnom se to nije odražavalo na učinak. Ali, jeste davao loš primer mladim igračima. Ostalom, ni on sam nije zašao u zrele godine, tek mu je 23. U izveštajima se dalje navodi da je znao da ode i nikome se ne javi dan ili dva. Jednostavno se pokupi i bude nedostupan. Kada se vrati, kao da se ništa nije dogodilo.

Zbog svega toga će na Vestfalenu debelo razmisliti da li da ga vrate. Da nije bilo najnovijih događaja i direktnog sukoba sa Erikom ten Hagom, možda bi lakše i doneli odluku da polupaju kasu. Sada je i naknada kamen spoticanja. Mančester junajted bi da povrati deo uloženih sredstava, traži čak 60.000.000 evra za igrača koga je izbacio iz tima. Borusija Dortmund toliko ne može da plati, jer su se tokom leta otvorili za Feliksa Enmeču, Marcela Zabicera i Niklasa Filkruga. Sve skupa za njih trojicu utrošili su 62.000.000 evra.

Kako sada stvari stoje, pre će biti da će odustati, što bi moglo da zada nove glavobolje Eriku ten Hagu i odgovornima na Old Trafordu. Saigrači su navodno pozvali Džejdona Sanča da se izvini holandskom treneru za sve izrečeno: da je nekorektan prema njemu, da ima miljenike, te da je on u Junajtedu žrtveni jarac.

Sve dok to ne bude uradio, neće dobiti priliku da se pojavi na fudbalskoj mapi.

Umesto izvinjenja i pokušaja da otopli odnose, Džejdon Sančo se povukao u ilegalu. Ugasio je društvene mreže i na taj način želi da pobegne daleko od očiju javnosti. Nije mu prvi put. Krajem decembra prošle godine je zbog psihički problema, na nagovor Erika ten Haga, otputovao u Holandiju i sam se pripremao na terenima amatersko kluba. Dugo nije konkurisao za sastav, vratio se i pružao kudikamo bolje partije, međutim, ubrzo je puklo između Engleza i Holanđanina.

Od tada Borusija Dortmund pomno prati razvoj situacije...



tagovi

Džejdon SančoMančester JunajtedBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara