Dortmund kad igra - igra, to pršti na sve strane; Haland podsetio na Ibru, Sančo je ponovo dečko od 100.000.000 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.01.21. | 20:31

Sjajnih 45 minuta Borusije u Lajpcigu i velika pobeda u derbiju 15. kola nemačke Bundeslige

Kada bi uspeli da izvedu da im današnje izdanje iz drugih 45 minuta derbija protiv RB Lajpciga postane konstanta, niko ne bi dovodio u sumnju - Borusija iz Dortmunda bila bi ravnopravan konkurent Bajernu u borbi za tiutulu. Ali pošto bodove prosipaju tamo gde ni u ludilu ne bi smeli, i pošto im za nešto poput ovoga večeras očito treba poseban motiv, Milioneri će verovatno i ove godine uživati tek ponekad i tek pomalo, u retkim veliikim trijumfima kao što je ovaj: RB Lajpcig - Borusija 1:3!

Genijalni Džejson Sančo i Ering Haland ponovo haraju. Englez gol i asistencija, Norvežanin dva komada, baš kao i porošle godine na istom ovom stadionu. Lajpcig je konačno uspeo da postigne gol protiv Borusije na svom terenu - posle 270 minuta posta - ali slaba će to uteha biti za polufinalistu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Tabela kaže da se Dortmund vratio u borbu za titulu - Bavarci su sada na svega plus pet - međutim ko je ispratio prvo poluvreme sve mu je jasno. Klasičan "doktor Džekil i mister Hajd". Večerašnji meč u Lajpcigu doslovce oslikava sve ono što je Borusija. I zato ne treba žuriti - moraće četa Edina Terzića da veže nekoliko ovakvih pobeda i ovakvih poluvremena da bismo konstatovali da Bajern ponovo treba da brine zbog momaka sa Vestfalena.


Katastrofalno izdanje i jednih i drugih u prvom poluvremenu pretilo je da najuzbudljiviji susret ovog vikenda u Nemačkoj proglasimo za jedan od najslabijih u sezoni. Sijaset grešaka sa obe strane u dodavanjima, teška povreda Aksela Vicela, bez udarca u okvir gola...

Lajpcig jeste bio nešto bolji, agilniji, konkretniji, međutim pravcu šansu nije stvorio. Borusija previše povučena, strašljiva, kao da je čekala kraj, zadovoljna nuzlom.

A onda se očito u svlačionici gostiju nešto krucijalno dogodilo. Biće da je izlaganje Edina Terzića "potrefilo" u metu... Na teren kao da su izašli neki drugi momci u žutom. Još otkako je Jirgen Klop otišao sa Vestfalena Borusija nije odigrala tako brutalan presing. Oterala od svog gola najopasnije igrače Lajpciga (Olmo, Anhelinjo, Poulsen) i počela da veze.

Kada je zbog povrede Vicel morao van terena svi su pomislili kako je to velikim hendikep za Borusiju. Ali ispostavilo se da je njegova zamena Emre Džan odigrao perfektno i pokazao kakav liderski potencijal krije usebi. Džan je uvek igrao u velikim ekipama, sa puno zvezda i nije se na taj način isticao. Biće da mu Dortmundov vrtić baš godi i da izvlači ono najbolje iz njega.

Sančo i Haland su se istakli golovima, uradili najpopularniji i najeksponiraniji deo posla, dok Džanu ide uloga tihog heroja.

Džejdon Sančo ponovo je dečko od 100.000.000 evra. Uspavani supertalenat najavio je buđenje u prošlom kolu kada je golom i asistencijom "rešio" Volfzburg. Večeras isti učinak. I to u ključnim momentima, za 1:0 i 2:0.

I Haland se vratio. Probio je barijeru posle duge pauze i s dva gola povratio samopouzdanje. A ono što je prethodilo njegovom prvom golu neodoljivo je podsetilo na Zlatana Ibrahimovića i njegov gol protiv Rode u vreme dok je nosio dres Ajaksa...

Kakva kontrola lopte... I naposletku realizacija za desetku!

Erling Haland definitivno je rešio utakmicu trećim golom u 84. minutu. Divno ga je prigrao Marko Rojs.

Norvežanin trenbutno ima 12 golova na svom kontu ove sezone iz deset utakmica. Ukupno u Bundeslige otkako je došao 25 pogotka na 25 utakmica.

Kakav igrač...

BUNDESLIGA - 15. KOLO

Petak

Menhengladbah - Bajern 3:2 (2:2)

/Hofman 35, 45, Nojhaus 49 - Levandovski 20 penal, Gorecka 26/

Subota

Leverkuzen - Verder 1:1 (0:0)

/Augustinson 70ag - Toprak 52/

Majnc - Ajntraht 0:2 (0:1)

/Silva 24pen, 72pen/

Šalke - Hofenhajm 4:0 (1:0)

/Hop 42, 57, 63, Arit 79/

Union Berlin - Volfzburg 2:2 (1:1)

/Beker 29, Andrih 52 - Stefen 10, Veghorst 66pen/

Frajburg - Keln 5:0 (2:0)

/Demirović 18, Hefler 39, Salai 59, Linhart 69, Heler 79/

RB Lajpcig - Dortmund 1:3 (0:0)

/Serlot 90 - Sančo 55, Haland 71, 84/

Nedelja

15.30: (3,10) Augzburg (3,35) Štutgart (2,30)

18.00: (3,90) Bilefeld (3,40) Herta (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Erling HalandDžejdon SančoBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara