Dortmund mora da pokrije minus u kasi, najbolji na prodaju

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 02:43

Verovatno se pitate otkud minus...

Borusija iz Dortmunda puno je uložila u tim poslednjih godina da bi joj Liga šampiona 'visila' kao ove sezone, odnosno da bi miljama bila udaljena od realne mogućnosti da napadne titulu šampiona. Iz tog razloga u klubu sa Vestfalena nakon novog poraza (Hofenhajm 2:3) ozbiljno razmišljaju da naprave radikalne promene u ekipi.

A da bi do toga došlo, potrebno je stvoriti novac. Najbrži i najlakši put jeste prodaja najistaknutijih igrača. Kako javlja Bild, Sebastijan Kel i njegovi saradnici planiraju da na leto unovče solidne partije Donjela Malena i golmana Gregora Kobela, za koje postoji ozbiljno intreresovanje.

Izabrane vesti

Dortmundova računica je prosta: Malen je samo donekle ispunio očekivanja, njegova cena više neće rasti, a trenutno je veća od one za koju je kupljen. Podsetimo, Borusija je za napadača dala PSV-u 30.000.000, igrač trenutno staje 35.000.000 (po Transfermarktu), dok Bild tvrdi kako bi ga Kel pustio u prvi klub koji ponudi 40.000.000.

Kada je Kobel u pitanju cena je nešto veća (tržišna iznosi 40.000.000), tako nije isključeno da Milioneri od njih dvojice inkasiraju blizu 100.000.000 evra. Pari Sen Žermen je već pokazao interesovanje za švajcarskog čuvara mreže, međutim mnogi ga vide i kao idealno rešenje za Bajern kada se Manuel Nojer povuče.

"Trenutni stagnirajući razvoj tima jasno pokazuje da je neophodno restruktuiranje i ono bi moglo da bude započeto već na leto", stoji u tekstu najtiraženijeg tabloida Evrope.

Mnogi će se pitati kako je moguće da Dortmundu nedostaje novac za takav poduhvat kada maltene svake sezone proda najbolje igrače. Džud Belingem je otišao za preko 100.000.000, Džejdon Sančo za 85.000.000, Erling Haland za 60.000.000...

Radi se o tome da su i ulaganja bila prilično velika, a rezultati daleko od očekivanih. Samo jedan kup za pet godina i redovno ispadanje u osmini finala Lige šampiona. Pritom, razlika između uloženog u tim i zarađenog iznosi tek oko 25.000.000 evra (u plusu). Kada se na to doda da je korona-kriza učinila svoje, jasno vam je da u kasi postoji minus.

Situacija bi donekle mogla da se promeni u slučaju plasmana među osam u Ligi šampiona i overe učešća u elitnom takmičenju u sezoni 2024/25, ali i pored toga procene sportskog sektora očito su takve da su u timu potrebne ozbiljne i korenite promene.



tagovi

Gregor KobelDonjel MalenLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara