Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Dortmund nalepio cenu na Halanda – 180.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 11:53

Probaće da ga prodaju pre leta 2022.

Prva zvezda predstojećeg letnjeg prelaznog roka biće bez dileme Erling Haland.

Mladi norveški napadač „teroriše“ golmane u svim takmičenjima i nema velikog kluba sa Zapada koji nije zainteresovan da ga dovede i reši pitanje prvog špica na dugi period.

Izabrane vesti

Borusija Dortmund je napravila strahovit posao kada je u januaru prošle godine dovela Halanda iz Salcburga i to za samo 20.000.000 evra. Iskoristili su žuto-crni vaganje ostalih velikana, koji su se pitali da je eksplozija norveškog napadača neka trenutna stvar ili je zaista supertalenat. Sada Dortmund ima zlatnu koku u rukama i može da diktira uslove prodaje.

Kako javlja ESPN, Nemci su odredili Halandovu cenu za leto. Klub koji želi da uzme Norvežanina moraće da plati 180.000.000 evra! A zainteresovanih ima pregršt: Real, Barselona, Mančester junajted, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul... U Dortmundu su tvrdi pregovarači, osetio je to Junajted prošle godine kada je pokušavao da obori cenu Džejdona Sanča, ali nije uspeo i igrač je ostao na Vestfalenu.

S druge strane, Dortmund ima komplikovanu situaciju kada je Haland u pitanju. Mladi fudbaler polako postaje nervozan u klubu, jer iako ima perfektnu sezonu sa 32 gola na 31 utakmici, žuto-crni su ostali davno bez šansi da se bore za domaću titulu, štaviše, „vise“ i za mesto u Ligi šampiona naredne jeseni. Ako Borusija ne uspe da se dokopa vize za elitu, to će pogurati Halanda ka izlaznim vratima.

Voleli bi na Vestfalenu da zadrže Halanda još godinu dana, jer napad s njim i bez njega nije isti, ali u leto 2022. godine se aktivira klauzula u ugovoru po kojoj će cena norveškog vunderkinda biti drastično manja, svega 75.000.000 evra, što je suma koju može lagano da plati bilo koji od pomenutih velikana. 

Biće to komplikovana jednačina na leto, sa više nepoznatih. Igra nerava za sve strane.


tagovi

Erling HalandBorusija DortmundBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara