Erling Haland u naletu (©Reuters)
Erling Haland u naletu (©Reuters)

Dortmund ne sme da kiksne, Volfzburg dva puta "polomio zube"

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 14:35

Odlučujuće bitke u Bundesligi večeras i u narednih par sedmica

Još malo, pa gotovo. Sezona Bundeslige primiče se kraju sa gotovo očekivanim razvojem situacije, izuzev pozicije Dortmunda van najbolje četvorke, odnosno izvan pozicija koje vode u Ligu šampiona. Milioneri su trenutno pet bodova iza četvrtoplasiranog Volfzburga, koji lagano posrće, pa Borusija kreće u totalnu ofanzivu na Union Berlin u sklopu 30. kola prvenstva, nadajući se da Vukovi mogu da "polome zube" i u trećoj vezanoj utakmici.

Iza Uniona je vrlo zadovoljavajuća sezona, dok u taboru Milionera ne mogu da budu zadovoljni. Sa 49 bodova, Dortmund je petoplasiran na pet duela daleko od kraja takmičenja, dok je berlinski kolektiv osmoplasiran sa 43 boda i još ima šanse za proboj u evropske kupove, iako je glavni cilj kluba za ovu sezonu bio ostanak među nemačkom elitom.

Izabrane vesti

20.30: (1.65) Dortmund (3.80) Union Berlin (5.50)

Malo je reći da je Dortmund nekonstantan. Veoma je nepredvidiv i ne može mu se do kraja verovati. Mada, nema dileme da su svi u ekipi Edina Terzića shvatili ozbiljnost situacije i u finalnim rundama nemaju pravo na grešku ukoliko misle da iduće sezone ponovo imaju priliku da igraju u Ligi šampiona. Borusija je tek nedavno eliminisana iz najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja posle dvomeča sa Mančester Sitijem u četvrtfinalu, a aktivna je još u Kupu Nemačke, gde je u polufinalu očekuje sudar sa Holštajn Kilom.

Što se tiče najnovijih rezultata u ligi, Borusija je uspela da pobedi u Štutgartu posle golova Belingema, Rojsa i Knaufa, a prošle nedelje se radovala nad Verderom iz Bremena, kada su Erling Haland sa dva pogotka, Rejna i Humels obezbedili komfornih 4:1.

Sa druge strane, Union je od decembra minule godine igrao samo Bundesligu. Eliminisan je iz DFB Pokala u šesnaestini finala od Paderborna, i koncentracija na ligu je očigledno pomogla. Početkom aprila Gvozdeni su remizirali 1: 1 u gradskom derbiju sa Hertom, a nedelju dana kasnije isti rezultat su iznenađujuće izborili na gostovanju minhenskom Bajernu. Prethodne subote Union je uspeo da pobedi Štutgart sa 2:1 zahvaljujući golovima Promela i Muse.

Dortmund će u meču sa Unionom morati da nastupi bez povređenih Sanča, Dilejnija, Mukoka, Šmelcera, Vitsela i Zagadua. Union iz zdravstvenih razloga neće koristiti Avonijija, Bekera, Dajakua i Udžu.

20.30: (3.35) Štutgart (3.45) Volfzburg (2.15)

Volfzburg večeras gostuje Štutgartu, koji je osam bodova daleko od evropskih pozicija, pa je šansa Švaba da mogu do izlaska na međunarodnu scenu zaista mala. Domaći tim je uspeo da dobije samo jedan meč od poslednja četiri, a njis su igrali protiv timova koji su u gornjem delu tabele.

Vukovi su izgubili poslednja dva meča, ali i dalje imaju pet bodova prednosti ispred Dortmunda i šansu da se nađu u Ligi šampiona prvi put od sezone 2015/2016. Pored toga, domaći tim ima velike kadrovske probleme, jer čak osam igrača neće moći na teren. Među njima su Al Gadiui, Eglof, Gonzales, Mangala, Mola, Sosa, Mavropanos i Vamangituka. Izbor gostiju nije toliko sužen, jer izostaju Mbabu i Otavio.

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Utorak

Keln - RB Lajpcig 2:1 (0:0)

/Hektor 46, 60 - Hajdara 59/

Bajern - Leverkuzen 2:0 (2:0)

/Čupo-Moting 7, Kimih 13/

Ajntraht - Augzburg 2:0 (1:0)

/Hintereger 37, Andre Silva 58/

Bilefeld - Šalke 1:0 (0:0)

/Klos 50/

Sreda

20.30: (1.65) Dortmund (3.80) Union Berlin (5.50)

20.30: (2.85) Hofenhajm (3.40) Menhengladbah (2.45)

20.30: (3.35) Štutgart (3.45) Volfzburg (2.15)

20.30: (2.85) Verder (3.10) Majnc (2.60)

Odloženo

Herta - Frajburg

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBorusija DortmundUnion BerlinVolfzburgŠtutgart

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara