Dortmund odabrao naslednika Romana Birkija

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 19:01

Cena između 10 i 15 miliona evra...

Borusija iz Dortmunda na leto planira da promeni golmana. Posle pet i po godina Roman Birki (30) će najverovatnije napustiti Vestfalen, jer nije realno da ostane i greje klupu. Uprava Milionera odredila je tri kandidata za njegovog naslednika, od koji je prvi favorit Peter Gulači iz RB Lajpciga.

Tu su još Odisej Vlahodimos iz Benfike i Andre Onana, međutim Bild Mađara vidi kao velikog favorita. Razloga je više. Prvi i osnovni jeste cena, jer u Gulačijevom ugovoru na leto će biti aktivirana klauzula po kojoj ovaj može da ide u klub koji uplati određenu sumu nova. Nemački list spekuliše da se radi o ceni između 10 i 15 miliona evra.

Izabrane vesti

O ovome je pre nekoliko dana govorio i agent 30-godišnjeg čuvara mreže Hasan Četinkaja, poručivši da "klauzula postoji, te da će njegovog klijenta učini veoma traženom robom, pošto će biti prihvatljiva za većinu klubova čak i doba krize".

Birki je odigrao 228 utakmica za Borusiju otkako je 2015. stigao iz Frajburga. Imao je svoje uspone i padove, a na Vestfalenu su očito procenili da je njegovo najbolje vreme prošlo.Švajcarac ima još dve i po godine ugovora, tako da u Dortmundu ne moraju da brinu. čak ne moraju ni da žure s prodajom...

Gulači je u Lajpcig stigao takođe 2015, iz Salcburga. I to za svega 3.000.000 evra. U to vreme bio je gotovo anonimus. Danas važi za jednog od najboljih golmana u Bundesligi...


tagovi

Zimski prelazni rok 2021BundesligaPeter Gulaši

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara