Dosije Pavkov: Slab odnos prema treningu, 32 metra u sprintu i na kraju sukob sa Stankovićem

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.06.20. | 15:50

Na sve to visoki napadač prijavio povredu iz novembarskog susreta sa Totenhemom

Zamišljena samo kao lepa uvertira za kup večiti derbi, utakmica sa Radnikom, odigrana pre deset dana na Marakani, poslužila je treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću da počne sa rasčišćavanjem igračkog kadra. I to bez pogleda ka minulim zaslugama ili vrednosti na fudbalskoj pijaci. Čitali ste već da je slabo poluvreme u susretu sa timom sa juga Srbije značajno pogoršalo i onako slab status Argentinca Matea Garsija, a prema poslednjim informacija sa Marakane, ispotaviće se, da je Milan Pavkov 6. juna 2020. godine odigrao poslednje takmičarske minute za Crvenu zvezdu.

Snažnog napadača iz Begeča nije bilo u protokolu za večiti derbi, nije putovao u Sentu prethodnog vikenda na megdan TSC-u, što je predstavljalo samo kulminaciju lošeg odnosa između nekadašnjeg ljubimca navijača i mladog stručnjaka na klupi Crvene zvezde. Njih dvojica imali su i verbalni sukob posle utakmice sa Radnikom, posle čega je bilo jasno da će za Milana Pavkova teško biti mesta u budućim planovima Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Bivši vezista Intera i Lacija pokušavao je na sve načine da probudi emociju i glad za pobedama kod Milana Pavkova i učini ga ponovo napadačem od koga se svi plaše. Međutim, nije naišao na reakciju druge strane. Kako se može čuti Dejan Stanković je već duži period bio nezadovoljan radom na treninzima Milana Pavkova. Čak je bio i frapiran podacima koji se dobijaju preko platforme Katapult. Ista je otkrila da je na jednom prvenstvenom meču, za vreme dok je bio na terenu, Milan Pavkov u sprintu pretrčao samo 32 metara. Što je na amaterskom nivou.

Sličan problem sa Milanom Pavkovom imao je i prethodni stručni štab, posebno posle dva gola u mreži Liverpula. Međutim, slab odnos prema treningu Milan Pavkov je prikrivao golovima u jako bitnim mečevima. Status su mu čuvale lopte u mreži Helsinkija, Kopenhagena i Partizana. Tako je bilo sve do ovog proleća kada je Pavkov izgubio na oštrini, preciznosti i ubojitosti. Nije postigao nijedan gol, doduše za samo 375 minuta provedenih na terenu.

Zanimljivo je da je i pored svega nabrojanog Dejan Stanković želeo da pruži šansu Milanu Pavkovu na gostovanju u Senti kod TSC-a. Bilo je planirano da snažni špic krene na put, ali je u poslednjem trenutku saopštio da ga boli noga i da je to sve posledica utakmice sa Totenhemom. Čudno, ako se ima u vidu da su Sparsi gostovali u Beogradu 6. novembra. Jasno je da je Milan Pavkov želeo da demonstrira nezadovoljstvo, pošto nije bio u kombinaciji za meč protiv Partizana.

Zvezda Milana Pavkova počela je da tamni posle neuspešnog transfera u Đengsu. Otputovao je u Kinu, dobio ugovor na tri godine za vreme čijeg trajanja bi zaradio oko 4.500.000 evra. Tražio je više i gledajući sa finansijske strane – izgubio. Imao je značajan doprinos u letnjim kvalifikacijama, ali je njegova vrednost na tršištu značajno pala. Teško da Crvena zvezda u ovom trenutku može da dobije 3.000.000 evra, koliko je kineski klub bio spreman da izboriji.

Pavkov je verovao da na krilima golova protiv Liverpula može da dobije mnogo više. Tokom poslednjih nekoliko meseci odbijao je ponude iz Koreje, gde bi godišnje zarađivao oko 700.000 evra. Nije mu se svideo ni potencijalni odlazak u američku MLS ligu. Čak se priča da je došao u tihi sukob i sa menadžerom Ljubom Vorkapićem.

(Pogledajte i drugu emisiju MOZZART Njuzz)



tagovi

Dejan StankovićMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara