Andrija Radulović protiv Voždovca (© MN Press)
Andrija Radulović protiv Voždovca (© MN Press)

Došlo vreme da debitant stoji uspravno pred Partizanom: Možemo da ga ugrozimo

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 11:22

Lintin prvi meč pred domaćom publikom na klupi Mladosti GAT

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Uspešno je Mladost GAT počeo takmičenje u Mozzart Bet Superligi, pobedom nad Radnikom, ali su onda kola krenula nizbrdo, pa novajlija u eliti trenutno ima svega četiri boda iz pet kola. Otišao je Branko Žigić, na klupu ekspresno seo Aleksandar Linta, problemi su ostali. Na debiju novog stratega u prošlom kolu u Ivanjici, pretrpljen je poraz od Javora (1:2), drugi uzastopni za novosadski sastav. Ako je za utehu, postignut je prvi gol posle više od 280 minuta igre, nedovoljno da se po drugi put vrati u meč.

Izabrane vesti

Izlaz iz rezultatske krize, Aleksandra Linte tražiće pred svojom publikom protiv Partizana (19.30, TV Arena Premijum 1). A na „Karađorđu“, gde igra utakmice kao domaćin, Mladost GAT dosad nije upisala ni bod, budući da je poražena i od Vojvodine i od Čukaričkog.

Pre sedam dana Linta je upisao novi neuspešan debi. Zanimljivo, u prvom kolu kao trener Radnika u Surdulici je poražen upravo od tima koji sad predvodi. To bi sigurno ostalo u drugom planu ukoliko bi mladi strateg uspeo da debituje pobedom pred domaćom publikom i da Mladosti GAT u istorijskom okršaju sa Partizanom donese možda i sva tri boda. Možda bi priča o pobedi u ovom duelu bila u domenu naučne fantastike da situacija u Humskoj nije kakva jeste – haotična. Burno je bilo proteklih dana u taboru crno-belih, posle eliminacije od kiparskog AEK-a iz kvalifikacija za Ligu Evrope i smene trenera Ilije Stolice. To je stvorilo veliko nezadovoljstvo i konfuziju u redovima gostujućeg sastava, u čemu domaći vide svoju šansu.

Kad već moraju u okršaj sa Partizanom, onda teško da je mogao biti bolji momenat za to. Doduše, važi da je ranjena zver najopasnija, ali Linta i ekipa veruju da je ovo šansa ako ništa za remi, možda i trijumf.

Očekuje na istorijska, teška i zahtevna utakmica. Poštujemo Partizan, ali imamo šansu, ukoliko prenesemo na teren ono što radimo na treninzima. Uveren sam da će ko god izađe na „Karađorđe“ dati 100 odsto mogućnosti da ostanemo neporaženi. Naravno, ako se ukaže prilika za nešto više, potrudićemo se da je iskoristimo. Partizanu se ne preti, favorit je, ali verujem da imamo dovoljno kvaliteta da ga ugrozimo i da napravimo problem“, poručuje odbrambeni fudbaler Novosađana Vladimir Kovačević.

S jedne strane Aleksandar Linta koji će prvi put predovoditi novi tim u Novom Sadu, a s druge Gordan Petrić, debitant na klupi Partizana... Biće zanimljivo videti ko će biti zadovoljniji ishodom odnosno da li će Partizan pokazati reakciju ili će pak Novosađani upisati istorijski bod(ove).

Osim na Mileta Savkovića, koji je već duže vreme van stroja, stručni štab Novosađana moći će da račun na sve igrače.

Projektovani sasastav Mladosti GAT: Milojević – Jočić, Kovačević, Mlađović, Ilić – Maksimović, Maričić – Popović, Dimitrov, Radulović, Mirosavljev.

MOZZART BET SUPERLIGA, ŠESTO KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 1:3 (0:1)

/Štulić 93 - Nikčević 45, Majdevac 55, Rubežić 77/

Subota

Kolubara - Vojvodina 2:2 (1:0)

/Milojević 27p, Marjanović 79 - Simić 57, Nikolić 71/

Napredak - TSC 0:0

Crvena zvezda - Voždovac 4:0 (2:0)

/Pešić 3, Bukari 8, Ben 84, Ivanić 89/

Nedelja

19.00: (2,10) Mladost Lučani (3,20) Radnik (3,80)

19.00: (2,30) Spartak (3,25) Javor (3,20)

19.30: (11,0) Mladost GAT (5,50) Partizan (1,28)

Ponedeljak

17.00: (3,60) Radnički 1923 (3,25) Čukarički (2,15)




 


tagovi

Mladost Novi SadAleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara