Dragan Mladenović u igračkim danima (©MN Press)
Dragan Mladenović u igračkim danima (©MN Press)

Dragan Mladenović upozorava: Nije Braga slučajno u prvom šeširu, tim im vredi preko 100.000.000

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.09.21. | 17:29

Bivši vezista Crvene zvezde dobro zna šta čeka izabranike Dejana Stankovića u četvrtak

Ovosezonski dueli Crvene zvezde i Brage biće treći put da se sastaju igrači srpskog i portugalskog kluba.

Prvo je to bilo 2005. u dvomeču poslednjeg kola kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA, zatim dve godine kasnije u poslednjem kolu istog takmičenja i sada, takođe u grupi. Prvi okršaj je u četvrtak (18.45, prenos na RTS 1 i Arena Sport 1) u Beogradu, a onda će se sresti i u poslednjem kolu, 9. decembra u Portugalu.

Izabrane vesti

ČETVRTAK, 18.45: (2.35) CRVENA ZVEZDA (3.35) BRAGA (3.30)

Dosadašnji učinak je podeljen, pošto su 2005. fudbaleri Crvene zvezde posle 0:0 kod kuće i 1:1 u gostima prošli u grupnu fazu, ali je Braga 2007. bila uspešnija u grupi (tada se igralo po jednom sa svakim rivalom, a Zvezda je gostovala u Bragi).

Crveno-beli sada ponovo imaju priliku da povedu u međusobnom skoru. Među onima koji mogu da prenesu iskustvo igranja protiv portuglaskog rivala je Dragan Mladenović.

Sadašnji direktor Omladinske škole Crvene zvezde bio je akter mečeva iz 2005,

"Braga je zaista jak protivnik. Možda se ljudima čini da Braga nije zvučan rival, ali imaju veliki budžet oko 50 miliona, a sama vrednost njihovih igrača iznosi preko 100 miliona. Reč je snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope. Trenutno igraju brz napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi. Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na Marakani, jer će Zvezda imati podršku navijača", rekao je Mladenović.

Pre šesnaest godina Zvezda se prvi put u svojoj bogatoj istoriji susrela sa Bragom, a Mladenović je bio jedan od glavnih aktera tog dvomeča posle kog su se crveno-beli plasirali u Kup UEFA.

"Teška utakmica, Braga je i tada imali jako dobru ekipu. Postojao je plan da ne primimo gol u Beogradu pošto je i dalje važilo pravilo gola u gostima, tako da nam je odgovarao nerešen rezultat i znali smo da ako uspemo da postignemo gol u gostima imamo šanse za prolaz dalje. Taj plan se ispostavio kao dobar u tom trenutku, Valter Zenga je to odlično zamislio i bukvalno se tako desilo. Bili smo oslabljeni zbog suspenzije Nikole Žigića, ali nam je više značilo što je igrao u revanšu. Imali smo malo sreće u Portugalu, ali s obzirom na ono što nas je pratilo svih prethodnih godina možemo reći da se sve vratilo. Primili smo gol pred kraj utakmice u 85. minutu meča, a poslednjih deset minuta je bilo teško i činilo se da smo igrali sat vremena. Braga je bila mnogo dobra ekipa u tom trenutku, pojačali su se iz Pariz Sen Žermena, a tada je za Bragu igrao i moj bivši saigrač iz Real Sosjedada - Rosato. Sve u svemu imali smo sreće, ali smo zasluženo prošli dalje", nastavio je Mladenović.

Govorio je direktor Zvezdine Omladiske škole o sezoni 2005/06. i pobedničkom karakteru tadašnje generacije crveno-belih, kada je nosio dres svog voljenog tima, i istako da Zvezdu očekuje težak meč, ali da se nada trijumfu.

"Krasila nas je dobra atmosfera, imali smo sjajnu ekipu i pobednički duh što se i pokazalo na kraju sezone kada smo osvojili duplu krunu. Ostavili smo dobar utisak u Evropi, na nekim mečevima nas je recimo pogledala sreća, a sa druge strane na nekim nije, recimo protiv Bazela i Strazbura. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni u Evropi, utakmica protiv Rome je svedok tome. Postojao je drugačiji sistem takmičenja igrala se po jedna utakmica u grupnoj fazi. Imali smo loš žreb gde su nam dolazili Roma i Bazel, a gostovali smo Tromzeu i Strazburu. Bilo bi bolje da je bilo obrnuto. Zvezdu očekuje teška utakmica protiv Brage u četvrtak, oba tima imaju dobre ekipe. Crvena zvezda je pokazala da može da igra sa najačima, sada kao navijač i neko ko radi u Zvezdi očekujem da moj klub pobedi", istakao je Mladenović.



tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MladenovićBraga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara