Dragović dao garancije, Stefan Leković pred odlaskom u Austriju

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 16:00

U pitanju pozajmica, moguće da će do kraja prelaznog roka crveno-belu opremu razdužiti, bar privremeno, i Edmund Ado

Nedeljama unazad nemački mediji su pumpali priču o tome da je supertalentovani štoper Crvene zvezde na radaru najboljih nemačkih klubova, i da u toj trci prednjači Borusija iz Dortmunda. Delovalo je lepo, ali na Marakani nisu dobili konkretan signal da bi momak iz Beograda, rođen 2004. godine, mogao dobrano da popuni kasnu srpskog šampiona.

Što ne znači da ubrzo neće napustiti matični klub. Barem privremeno. Prema saznanjima Mozzart Sporta mladi reprezentativac Srbije mogao bi da ode na jednogodišnju pozajmicu u Austriju iz Beča. Slažu se kokice potencijalnog transfera, uz jedan vrlo bitan dodatak. Garancije u Beč kada je u pitanju Stefan Leković poslao je i kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović, čovek koji je u posebnim odnosima sa Austrijom iz Beča.

Izabrane vesti

Iako važi za tržišno najvrednijih igrača Crvene zvezde Stefan Leković nije dobio veliku ulogu u sistemu Baraka Bahara. Trenutno su u prednosti Srđan Mijailović, kapiten Dragović i Miloš Degenek. Pored pomente trojice očekuje se da u rotaciji bude Uroš Spajić, a čeka se i dolazak Vanje Drkušića iz Sočija.

Austriji iz Beča je preko potrebno pojačanje u poslednjoj liniji. Klub iz glavnog grada Austrije ima četiri boda iz prva tri kola, na vrlo nespretan način ispao je iz kvalifikacija za Ligu Konferencija, nakon što je primio pet golova kod kuće od varšavske Legije. Jasno je da Austrija ne može finansijski da dobaci do cifre koju zahteva Crvena zvezda kada je u pitanju mladi štoper (oko četiri miliona evra). Ali može rođenom Beograđaninu da obezbedi minutažu i pomogne mu da kroz kontinuirano igranje dodatno sazri. Možda i podigne tržišnu vrednost.

Stefan Leković je dobio šansu u prvom timu kod Miloša Milojevića. Stigao je da upiše prvenac u crveno-belom dresu, potš je pogodio u poslednjem kolu Mozzart Bet Superlige protiv Novog Pazara. Široj javnosti upao je u oči kada je u Bačkoj Topoli spasao čist gol TSC-a, zaustavivši loptu na gol liniji. Međutim, deluje da i pored dobrih tehničkih karakteristika nije uspeo da ubedi Baraka Bahara da zaslužuje šansu.

Do sada nije upisao zvanične minute pod vođstvom Izraelca, iakodugo već važi jednog od najtalentovanijih centralnih defanzivaca u zemlji.

Ostaje pitanje da li će se, u slučaju da ugovor o pozajmici bude realizovan, ubaciti potencijalna otkupna klauzula. Mada Austrija iz Beča nije plateženo moćna.

Nije Stefan Leković jedini igrač koji bi, bar privremeno, mogao da napusti Marakanu ovog leta. Iako je došao kao veliko pojačanje, posle dve godineZvezdine uporne potrage, Edmund Ado, se nije snašao u sistemu Baraka Bahara. Izraelac ga je ostavljao van protokola u prva četiri kola Mozzart Bet Superlige Srbije, jasno pokazavši da ga ne vidi kao opciju. Igrač koji je nekada gospodario Madridom i bio odličan u direktnim duelima sa Krosom i Modrićem, nije uhvatio željeni ritam posle duge pauze. Nije pomogla ni epizoda u Spartaku. Zato i Zvezda želi da angažuje još jednog vezistu, dok bi Ado mogao put Italije.


tagovi

Stefan LekovićAleksandar DragovićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara