(©AFP)
(©AFP)

Dragović: Tako je u fudbalu; Lučić: Lako primljeni golovi

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 23:20

Crveno-beli žale zbog propuštenih šansi u Bernu

Nisu uspeli fudbaleri Crvene zveze da polože najvažniji ispit u dosadašnjem toku sezone. Da su savladali Jang Bojs na njegovom terenu obezbedili bi proleće u Ligi Evrope. Da su odigrali nerešeno imali bi dobre izglede da zadrže treće mesto i nakon utakmica poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, ali - izgubili su. Švajcarski predstavnik je slavio 2:0 i predao fenjer crveno-belima.

Do kraja prve faze srpski šampion će igrati protiv Mančester Sitija kod kuće, a Jang Bojs u Nemačkoj sa RB Lajpcigom. Ni jedna ni druga utakmica neće imati rezultatski značaj.

Izabrane vesti

Imaju za čim da žale u Crvenoj zvezdi zbog takvog epilog. Stvorili su ogroman broj izglednih prilika za gol na Vankdorf stadionu, ali nisu ih iskoristili. Ispromašivali su se tako da će se to dugo prepričavati. Svesni su i sami toga.

"Sada je gotovo. Imamo još jednu utakmicu, hajde da probamo da pobedimo za za naše navijače... Imali smo toliko šansi, ne mogu da se setim da ih je bilo toliko u nekoj drugoj utakmici ove sezone. Imali smo šest-sedam veliki šansi. Mislim da smo odigrali dobro, šutnuli su nam dva-tri puta na gol, primili smo dva gola, mogli smo voditi, ali nismo, tako je u fudbalu: kad god ne daješ, primaš...Šteta, sada da se fokusiramo za dalje", izjavio je za TV Arena Sport kapiten Aleksandar Dragović i dodao da ekipa sada mora da se koncentriše na rezultate u Mozzart Bet Superligi, u kojoj trenutno zaostaje tri boda za vodećim Partizanom.

Slično razmišlja i Vladimir Lučić koji je ušao u igru sa klupe, imao nekoliko dobrih prodora i centaršuteva, ali nedovoljno da bi se promenio rezultat na semaforu.

"Imali smo stvarno tri-četiri dobre šanse da povedemo, ali su nas kaznili za promašaje. To ne sme da nam se više dešava".

Sledeći rival je aktuelni prvak Evrope, Mančester Siti. Građani u Beograd dolaze bez rezultatskog imperativa, pošto su nadokndili 0:2 i u drugom poluvremenu preokrenuli protiv RB Lajpciga na 3:2.

"Treba da se priremimo najbolje što možemo i da idemo na pobedu kao uvek. Treba da naučimo da igramo sa pritiskom, ne smemo lako da primamo golove, pogotovo ne iz prekida", konstatovao je mladi Lučić.



tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionaAleksandar DragovićVladimir LučićJang Bojs

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara