Dragović to nije mogao da odbije: Austrija iz Beča mu dala ugovor na osam godina

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.24. | 18:36

Tri godine će biti igrač, a potom će još pet godina biti direktor matičnog kluba

Vagao je u poslednjih mesec dana Aleksandar Dragović ponude sa svih strana, čak je u jednom trenutku zaličilo da bi mogao da ostane u Crvenoj zvezdi još jednu ili dve sezone. A onda mu je matična Austrija iz Beča stavila na sto ugovor koji prosto nije mogao da odbije.

Prema saznanjima Mozzart Sporta jedan od najvećih austrijskih klubova privukao je Aleksandra Dragovića ugovorom na osam godina. Da, dobro ste pročitali, Dragović se obavezao da će biti deo Austrije do svoje 41. godine.

Izabrane vesti

Kvaka je u tome što je Austrija iz Beča dala trogodišnji igrački ugovor dojučerašnjem kapitenu crveno-belih, što znači da će Dragović tačku na profesionalnu karijeru staviti u rodnom gradu. Odmah posle toga stupiće na snagu petogodišnji ugovor tokom koji će Aleksandar imati veliku autonomiju kao sportski direktor.

Bečlije su najtrofejniji klub u Austriji. Imaju 24 titule nacionalnog šampiona, i čak 27 trofeja namenjenih pobedniku kupa. Međutim, poslednjih godina su bili u velikoj rezultatskoj i finansijskoj krizi, miljama daleko od Red Bul Salcburga i Šturma. Prethodni put su bili najbolji u Austriji 2013. godine.

Ove sezone Austrija iz Beča nije uspela da se domogne plej-ofa. Osnovni deo prvenstva završila je na sedmoj poziciji, sa identičnim brojem bodova kao veliki rival Rapid, ali sa slabijim međusobnim skorom.

Tokom teških godina Aleksandar Dragović je finansijski pomagao Austriju, baš kao i David Alaba.



tagovi

Aleksandar Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara