Navijači Miljonariosa (©Reuters)
Navijači Miljonariosa (©Reuters)

Drugoligaš na megdan velikanu: Miljonariosu se crta finale

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.11.23. | 23:05

Kup Kolumbije: Tim iz Bogote na El Kampinu noćas (02.00) dočekuje Deportiv Kukutu u prvom meču polufinala

Posle uspešno obavljene misije u ligaškom delu Klausure, gde su kolo pred kraj već obezbedili nastavak borbe za titulu u popularnom Kvadrangularu, Milioneri se noćas (02.00) okreću obavezama u Kupu Kolumbije.

U prvom polufinalnom meču na svom El Kampionu u Bogoti, Miljonarios će da ugosti Deportivo Kukutu, jedinog preživelog člana Primere B u ovom takmičenju, koji se isto tako bori za povratak u elitini rang takmičenja.

Izabrane vesti

Prednost Miljonariosa za ovaj duel, pored toga što je član prvoligaškog nadmetanja, je i taj što prvu utakmicu igra na svom stadionu Nemesio Kamačo i to ga čini favoritom u ovoj utakmici protiv Kukute, iako će Ambasadori morati da budu veoma oprezani, jer klub iz Kukute nije slučajno dospeo do same završnice ovog takmičenja.

02.00: (1,60) Miljonarios (3,70) Kukuta (5,40)

Miljonarios stiže sa gustim rasporedom i posle poraza od Amerike u odloženom meču Klausure i jasno je stavio do znanja da će protiv Kukute igrati sa najboljim sastavom. Istina, tim Bogote nije pobedio već dve utakmice, iako kod kuće ima niz neporaženosti od šest utakmica zaredom.

Tim koji predvodi čuveni kolumbijski stručnjak Alberto Gamero, nadmetanje u Kupu Kolumbije počeo je tek u završnoj fazi, tačnije od osmine finala, preskočivši predhodne tri preliminarne runde, što je beneficija koja se pruža osvajaču predhodnog izdanja ovog takmičenja. Prvu prepreku na putu do polufinala, imao je u vidu Atletiko Bukaramange. U prvom meču kod kuće, slavio je sa 3:1, a onda je veoma snažnom defanzivnom igrom, što je deo njegove karakteristike ove sezone, remizirao 0:0 u gostima i izborio plasman u četvrtfinale.

U narednoj fazi su se sastali sa još jednim prvoligašem Alijansom Petrolerom, a ponovo je ključan duel prvi okršaj na domaćem terenu. Rezultat od 2:0 na El Kampinu pružio mu je priliku da u drugoj utakmici traži čvršću igru u defanzivi. Ipak, pronašao prostor u prelazima i za kontra napade, pobedivši tako i drugi put, ovoga puta rezultat je bio 2:1.

U polufinalu, barem u zvaničnom poretku, suočiće se sa timom koji je niže plasiran, pošto nije deo elite lige. Ipak, na korak od povratka u najjači rang kolumbijskog fudbala. Miljonarios je takođe nedavno uspeo da potvrdi svoje mesto u Kvadrangularu, finalnoj fazi formata Klausura. Ali u predposlednjem kolu, sa već zagarantovanim plasmanom, igrajući u gostima, izgubili su od Amerika de Kali minimalnim rezultatom,.

Mijonarios trenutno zauzima šesto mesto sa 30 bodova, sa osam zabeleženih pobeda, šest remija i pet poraza. Od osam pobeda, čak šest je izvojevano na domaćem terenu, gde su izgubili samo jednu utakmicu u Ligaškom takmičenju. Takođe uzimajući u obzir njihov učinak kao domaće ekipe u Kupu Kolumbije, foavorizacija pred ovaj okršaj u potpunosti je opravdana.

Kukuta je, kao što je ranije pomenuto, tim iz druge nacionalne lige i bori se za povratak u elitni rang. Pored obaveza u Kupu Kolumbije, ima obaveze u Kvadrangularu Primere B, gde je na prvom mestu u svojoj grupi i ima dobre šanse da se plasiraju u finale, a samim tim i vrate sebi status prvoligaša. Motilonesi su neporaženi u osam utakmica zaredom u svim takmičenjima, uključujući i pobedu protiv Independijentea iz Medeljina u četvrtfinalu Kupa, što ime je i omogućilo da pristupe ovoj instanci takmičenja.

U Kupu Kolumbije morali su da igraju od prve faze, odigravši šest utakmica više od svog trenutnog rivala. Počeli su tako što su slavili protiv tima iz prve lige. Na svom terenu savladali su Onse Kaldas rezultatom 3:1, dok su defanzivnom igrom u revanšu izgubili sa 1:0, ali su ukupnim rezultatom obezbedili plasman u dalji tok takmičenja. Njihov drugi protivnik bio je Kvindio, kojeg su pobedili u prvom meču u gostima sa 2:0, što im je dalo samopouzdanje da dalji plasman obezbede na svom stadionu. Dve nedelje kasnije, pred svojom publikom, odigrali su dovoljnih 0:0. Real Kartahena im je bio treći protivnik u preliminarnim rundama, a tim Federika Barionueva uspeo je da pobedi u gostima i, kao i u prethodnoj fazi, dok su kući ponovo priredili remi bez golova.

U osmini finala ponovo su se suočili s prvoligašem, a protiv Juniora de Barankilje su odigrali veoma uzbudljive utakmice. Pobedili su kod kuće u prvom meču sa 4:3, a onda su nerešenim rezultatom 2:2 u Barankilji obezbedili plasman u četvrtfinale. Independijente Medeljin je bila njegova poslednja žrtva u ovom takmičenju. Pošto su izgubili kod kuće minimalnim rezultatom, iznenadili su tim iz elitnog ranga i pobedili sa 3:1 u gostima.

Kao što možemo primetiti iz predhodnih rezultata, Deportivo Kukuta je veoma dinamičan tim, koji je igrao uzbudljive utakmice na putu do polufinala. Nemaju veliku defanzivnu stabilnost, ali dosta napadaju protivnike, čak i one dosta tehnički i fizički jače od sebe. Uprkos tome, čini se da Miljonarios favorit pred ovaj duel. Ima veoma intenzivnu defanzivnu igru i teže da ostvare kontrolu nad terenom. Zanimljivo je da je njihov poslednji duel, odigran pre gotovo tri godine, kada su oba tima bila članovi najvišeg ranga. Tada, na stadionu Heneral Santander u Kukuti, viđen je remi od 1:1. Nekoliko meseci ranije, na istom mestu, Motilonesi su slavili rezultatom 3:1.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KUP KOLUMBIJE, POLUFINALE (PRVA UTAKMICA)

Petak

02.00: (1,60) Miljonarios (3,70) Kukuta (5,40)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

MiljonariosJužna AmerikaDeportivo KukutaKolumbijaKup Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara