Stadion Independijentea (©Reuters)
Stadion Independijentea (©Reuters)

Duel na Libertadores de Americi za plasman u Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 23:10

Derbi u 9. kolu argentinskog šampionata (nedelja, 01.15), sastaju se timovi iz vrha tabele, Independijente i Kolon

Nastavlja se prvenstvo Argentine. Prvi zanimljiv meč igra se u noći između subote i nedelje, od 01.15 časova, kada će Independijente da dočeka Kolon.

Oba tima se bore za sam vrh tabele, cilj im je da se plasiraju u Kopa Libertadores. Na međunarodnoj sceni je ove sezone učestvovao samo Independijente, a on je takmičenje u Kopa Sudamerikani završio u osmini finala porazom od Santosa. S obzirom na ciljeve klubova koji se noćas sastaju, možemo da konstatujemo da se meč igra na idealnoj lokaciji – na stadionu Libertadores de Amerika.

Izabrane vesti

01.15: (2,40) Independijente (2,90) Kolon (3,45)

Independijente i Kolon su u blagom padu forme, osvojili su samo po bod u poslednja dva kola. Tim iz Santa Fea je deklasiran na gostovanju Aldosiviju (3:0), a zatim je donekle popravio utisak protiv Sarmijentija (1:1).

S druge strane, Independijente je u prošlom kolu doživeo prvi poraz u sezoni. Od njega je bolji bio Atletiko Tukuman sa 2:0.

Trener Hulio Cezar Falsioni ponovo nema sve igrače na raspolaganju. Domingo Blako se oporavio, to je dobra vest po Independijente jer će gotovo sigurno da bude starter protiv Kolona.

Lukas Gonzalez i Lukas Romero ipak nisu u konkurenciji. Ovojica su se oporavili, ali Falsioni ne želi da rizikuje sa njima i polako će ih uvoditi u ritam. To znači da će Tomas Ortega da ostane na levom beku. Što se tiče Koloma, na duelu sa Sarmijentijem se povredio Mauro Formika i on je otpao iz konkurencije.


tagovi

Argentina 1IndependijenteKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara