Karlos Vela, kapiten LAFK-a (©AFP)
Karlos Vela, kapiten LAFK-a (©AFP)

Duel najboljeg i najlošijeg tima ove sezone u MLS

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 23:05

Posle susreta Los Anđelesa FK i Di Si Junajteda (sreda, 04.30), bez obzira na ishod, njihove pozicije na tabeli se neće promeniti. Domaćin će ostati lider Zapada, gosti će i dalje da budu poslednji na Istoku

Nema kraja pobedničkoj seriji fudbalera Los Anđelesa. Sedmu u nizu u MLS će juriti u noći između utorka i srede, od 04.30 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će ugostiti Di Si Junajted.

Suvišno je pričati o tome ko je favorit u ovom duelu. Jer, dovoljno je pogledati samo tabelu i sve je jasno. Los Anđeles FK je ubedljivo najbolji tim u Zapadnoj diviziji, ima 54 poena iz 24 utakmice, šest više od drugoplasiranog Ostina. Ukoliko odbrani prvo mesto, direktno će se plasirati u četvrtfinale plej-ofa, odnosno preskočiće jednu rundu.

Izabrane vesti

S druge strane Di Si Junajted je ubedljivo poslednji na tabeli Istočne konferencije. Iz 24 meča je sakupio 22 poena, daleko najmanje u čitavoj ligi. Od „istočnjaka“, najbliži tim na tabeli Atlanta Junajted je na +7.

Tim iz Grada anđela, predvođen kapitenom Karlosom Velom, te Geretom Bejlom, Đorđom Kjelinijem, Kristijanom Arangom i Brajanom Rodrigezom, u prošlom kolu je savladao Šarlot sa 5:0. Time trijumfom je postavio klupski rekord, jer nikada pre nije vezao šest pobeda. Protiv Šarlota se pet različitih igrača upisalo u strelce, Muriljo, Kifuentes, Vela i Arango, uz autogol Volkisa.

04.30: (1,25) Los Anđeles FK (6,50) Di Si Junajted (10,0)

Los Anđeles i Di Si Junajted se nisu do sada sastali ove sezone u MLS. Odigrali su samo tokom priprema sredinom februara jedan prijateljski meč, Di Si Junajted je slavio sa 2:0.

Od takmičarskih, odigrali su samo dva meča. Nismo dobili pobednika u maju 2018, odigrali su 1:1, da bi potom u aprilu 2019. godine ekipa iz Grada anđela slavila sa 4:0.

LAFK je u zanimljom nizu, postigao je barem po jedan gol na 38 uzastopnih utakmica koje je odigrao pred svojim navijačima. Poslednji put to nije uspeo u septembru 2020. godine. Doduše, to nije ni blizu Di Sijevog rekorda, u periodu od 1996. do 1999. godine tim iz Vašingtona je vezao 64 meča pred svojom publikom na kojima je zatresao mrežu protivniku.

Da se Di Siju ne piše dobro može da se nasluti i iz forme na poslednja četiri njegova meča u MLS koje je igrao u gostima. Izgubio je svaki od njih, sa ukupnom gol-razlikom 13:0. Ukoliko ga i Los Anđeles savlada bez primljenog gola, Junajted će ući u neslavno društvo. Pošto su u istoriji MLS samo četiri tima do sada uspevali da vežu pet poraza kao gosti bez datog gola, poslednji je to učinio Orlando Siti 2018. godine.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

MLS

Sreda

04.30: (1,25) Los Anđeles FK (6,50) Di Si Junajted (10,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MLSLos Anđeles FCDi Si Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara