Dušan Đorđević (©Reuters)
Dušan Đorđević (©Reuters)

Dušan Đorđević prvi pik FSS za selektora mlade reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 17:12

Nekadašnji strateg Čukaričkog, Radnika i Napretka najbliži da nasledi Gorana Stevanovića

Nije se Goran Stevanović pokazao u ulozi selektora mlade reprezentacije Srbije, pa se već neko vreme traži drugo ime za tu fuknciju, a prema saznanjima Mozzart Sporta prvi pik u izboru novog učitelja Orlića je Dušan Đorđević.

Nekadašnji strateg Čukaričkog, Napretka i Radnika primarna je opcija čelnika FSS i ukoluiko dođe do realizacije dogovora povešće selekciju igrača do 21 godine u predstojeće izazove u okviru kavalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Po rastanku sa Stevanovićem čelnici naše kuće fudbala predvođeni Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih kategorija FSS, krenuli su u potragu za naslednikom, a prvi strateg sa kojim je ostvaren kontakt bio je Zoran Mirković. Kako sa nekadašnjim reprezentativcem nije postignut dogovor, potraga je nastavljena, a kao glavni kandidat nametnuo se Đorđević.

Ukoliko dođe do očekivanog dogovora, strateg koji je od ferbruara i rastanka sa Napretkom bez angažmana, predstojeće jeseni krenuće sa igračima rođenim 2002. godine i mlađima u kvalifikacije za kontinentalnu smotru. Prvi izazov Orliće očekuje u septembru, kada će ugostiti Azerbejdžan, a konkurenti srpskim nadama u grupi biće još Engleska, Severna Irska, Luksemburg i Ukrajina.

Iako okosnicu mlade reprezentacije čine igrači označeni kao svetla budućnost našeg udbala i mahom već fudbaleri sa značajnim ulogama u svojim klubovima, rezultati u prethodnom periodu nisu opravdali reputaciju te su upravo predstojeće kvalifikacije poslednja prilika da skinu pridev "nedorečene generacije".

Pod vođstvom Stevanovića Orlići su odigrali 10 utakmica u kojima su samo dvaput pobedili, pet puta igrali nerešeno i tri puta bili poraženi. Iskusni trener angažovan je umesto Aleksandra Rogića u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo predstojećeg leta, kada su šanse za prolaz na završni turnir, koji će zajedno organizovati Rumunija i Gruzija, već bile izgubljene. Pod njegovim vođstvom Orlići su savladali Makedoniju (2:1) i Jermeniju (2:0), ali su poraženi od Francuske (0:2), a potom u poslednjem kolu igrali samo 1:1 sa Farskim Ostrvima. Kako su prijateljski mečevi protiv Bugarske, Rusije, Kipra, Makedonije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država odigrane bez pobede, jasno je bilo da će doći do promene na klupi.

Posle mesec dana potrage, odluka je doneta da odgovornost nad mladom reprezentacijom Srbije preuzme 53-godišnji Dušan Đorđević.



tagovi

Dušan Đorđevićmlada reprezentacija Srbijeorlići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara