Marko Rakonjac (©MN Press)
Marko Rakonjac (©MN Press)

Dva gola i perfektno poluvreme Čuke protiv Dinamo Kijeva, ali onda su ušli majstori

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.02.22. | 17:56

Beograđani vodili 2:0 na poluvremenu, ipak na kraju poraženi 2:3

Iako je njegov tim ispustio 2:0 i izgubio 2:3, Saša Ilić može da bude zadovoljan izdanjem svojih fudbalera u duelu sa Dinamo Kijevom.

Perfektno prvo poluvreme odigrali su fudbaleri Čukaričkog i - uprkos tome što su igrali bez svog najboljeg strelca Đorđa Jovanovića koji je prešao u Makabi za skoro 2.000.000 evra - stekli dva gola prednosti pogocima Marka Rakonjca u 16. i Stefana Čolovića u 17. minutu, ali je za drugi deo meča Mirčea Lučesku promenio kompletnu postavu, uveo majstore kao što su 22-godišnji Brazilac Vitinjo i dve godine stariji Viktor Cigankov, dok su u superligašu s Banovog brda zaigrali igrači koji se tek nameću za veću minutažu.

Izabrane vesti

U takvom odnosu snaga, jasno je bilo da će redovan učesnik Lige šampiona ostvariti pobedu i u svom drugom meču na pripremama u Turskoj (prethodno ubedljivo savladan Ludogorec 4:1), mada se dobro namučio da do nje dođe. Pitanje pobednika rešeno je tek pogotkom Vitinja u 83. minutu. Odlično je Brazilac gađao dalji ugao po ulasku s leve strane u sredinu kaznenog prostora i pogodio malu mrežu.

Prethodno je Bujalski u 72. izjednačio udarcem iz voleja na centaršut Vitinja, a Šaparenko u 69. najavio preokret, ali tek iz drugog pokušaja pošto mu je Đorđe Petrović odbranio penal. Lopta se, ipak, odbila do Dinamovog igrača koji je šutirao iz prve, a golman Čukaričkog ovaj put bio dosta nesigurniji, mada je veliko pitanje da li je celim obimom prešla gol-liniju.

Ilićevi izabranici blistali su u prvom delu meča. Iako je Dinamo prvi zapretio, u 9. minutu kada je Šapić pravovremenim uklizavanjem sprečio moguć pogodak, fudbaleri beogradskog kluba odigrali su taktički gotovo perfektno do odlaska na odmor. Nisu dozvolili rivalu da ozbiljno zapreti Petrovićevom golu, a u ofanzivi su bili konkretni.

Prve dve šanse, u rasponu od svega jednog minuta, pretvorene su u golove. Prvo je Rakonjac odlično glavom pogodio dalji ugao na centaršut Savića sa leve strane, a zatim je precizan bio i Čolović iskosa sa desne strane, doduše uz malu pomoć jednog od Dinamovih defanzivaca kog je zakačila lopta posle šuta. Odlično je u toj akciji Rakonjac primetio saigrača da se ubacuje po boku i prosledio mu loptu.

I u drugom delu meča Čukarički je mogao do pogotka na prelepom stadionu Mardan u Beleku, ali je šut Rakonjca u 64. minutu zaustavila stativa, a nešto ranije ga je u odličnoj šansi posle ukradene lopte Lukića sustigao jedan od Dinamovih fudbalera i uklizavanjem u poslednjem trenutku uspeo da skrene loptu u korner.

Ovo je prvi poraz Čukaričkog u četiri provere, a do povratka u Beograd igraće protiv još jednog ukrajinskog premijerligaša, Inguleca. Po današnjem izdanju, može se reći da su Brđani spremni za nastavak Superlige i duel sa Crvenom zvezdom na startu drugog dela sezone.

ČUKARIČKI - DINAMO KIJEV 2:3 (2:0)

/Rakonjac 16, Čolović 17 - Šaparenko 69, Bujalski 72, Vitinjo u 83/

Belek

Stadion: Mardan palas.

Sudija: Pazaroglu.

Žuti kartoni: Drezgić (Čukarički), Timčik (Dinamo)

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović (od 76. Rogan), Rakonjac (od 76. Spasojević), Mijailović (od 74. K. Belić), Čolović (od 66. Ergelaš), Drezgić (od 76. Tanasijević), Savić (od 76. Ajdar), Šapić (od 76. Puškarić), Kovač (od 76. Miladinović), Roganović (od 76. Tošić), Lukić (od 76. Kajević)

DINAMO KIJEV: Bojko, Timčik, Burda, Sirota, Dubinčak, Šepelejev, Braško, Atnijuh, De Penja, Bujalski, Garmaš. Drugo poluvreme: Buščan, Sidorčuk, Šaparenko, Cigankov, Vanat, Karavajev, Vitinjo, Zabarni, Kulač, Besedin, Skurin, Bol, Kedziora.


tagovi

ČukaričkiDinamo KijevMarko RakonjacStefan Čolović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara