Havijer Čičarito Ernandez, napadač Los Anđeles Galaksija (©AFP)
Havijer Čičarito Ernandez, napadač Los Anđeles Galaksija (©AFP)

Dva kola pre kraja: Galaksi igra za plej-of, Sijetl za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 23:17

Okršaj MLS timova u Los Anđelesu na programu je u noći između ponedeljka i utorka, od 03.00 časova po srednjeevropskom vremenu

Da li će Havijer Čičarito Ernandez i njegov Los Anđeles Galaksi uspeti da se domognu plej-ofa MLS? Prošle sezone nije igrao u doigravanju za titulu, a sada je na granici. Zauzima to sedmo mesto, poslednje koje vodi u osminu finala, ali dva kola pre kraja još nije bezbedan.

Verovatno ključni meč biće onaj koji ga očekuje sledećeg vikenda, protiv Minesote Junajted. Međutim, pre toga u noći između ponedeljka i utorka, od 03.00 časova po srednjeevropskom vremenu će da gostuje Sijetl Saundersima.

Izabrane vesti

03.00: (1,80) Sijetl (3,60) Los Anđeles Galaksi (4,60)

Reč je o drugoplasiranom timu u Zapadnoj diviziji, koji je osigurao prednost domaćeg terena u osmini finala. Međutim, daleko od toga da mu nije stalo da pobedi noćas, pošto se sa Sporting Kanzas Sitijem bori za prvo mesto. Trenutno su ta dva tima na deobi prvog mesta, imaju po 58 bodova, a Sporting je u prednosti zbog gol-razlike.

Nije beznačajno ko će da bude prvi na kraju, pošto će taj tim otići direktno u četvrtfinale. Saundersi su bili viđeni kao siguran lider Zapada, ali su u poslednja četiri kola osvojili samo jedan bod, što je tim iz Kanzas Sitija iskoristio na najbolji mogući način.

Vezao je dve pobede, jednu od njih baš protiv Galaksija. Nadao se tim iz Los Anđelesa da će i Minesota da izgubi, ali je ona potom savladala Sporting i tako je ostala u igri za plej-of iako ima meč više od Galaksija.

Očekujem sjajnu utakmicu, biće to veliki izazov uza nas. Videćemo koliko smo napredovali u odnosu na početak sezone, kada nas je Sijetl savladao na ovom terenu“, kazao je trener Galaksija Greg Vani.

On je napomenuo da će Čičarito da bude spreman za utakmicu, iako je propustio duel sa Sportingom u sredu. Meksikanac je bio bolestan, ali to nije imalo veze sa koronavirusom, tako da ne mora u karantin.

S druge strane i Sijetl će da bude pojačan, u protokol se vraćaju Džordan Moris i Raul Ruidijaz. Moris je dugo pauzirao zbog operacije kolena, dok je Ruidijaz van terena bio na poslednjih šest mečeva. Peruanac je posebno važan za Saunderse, najbolji je strelac ekipe i jedan od najboljih golgetera lige sa 16 postignutih pogodaka. Čičarito je s druge strane predvodnik Galaksijevog napada sa 14 golova.

Oba susreta ova dva tima ove godine pripala su Sijetlu. U maju je na svom terenu slavio sa 3:0, a potom u junu u Los Anđelesu sa 2:1. Čak tri od tih pet golova su bili delo Ruidijaza.


tagovi

MLSLos Anđeles GalaksiSijetl Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara