Foto: twitter.com/fenerbahce
Foto: twitter.com/fenerbahce

Dva pojačanja u sat vremena: Fener potpisao Berišu iz Salcburga i pružio šansu zaboravljenom Mejeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 19:36

Mergim Beriša i Maks Mejer pojačali istanbulski klub

Iako prelazni rok u Turskoj traje do osmog septembra, najbolji klubovi Superlige čine sve u svojoj moći da sa pojačanjima završe do ponoći, kako bi mogli da ih registruju za evropska takmičenja. Tako Bešiktaš užurbano radi na angažovanju Miralema Pjanića, dok je Fenerbahče već predstavio dvojicu novajlija - napadača Mergima Berišu i vezistu Maksa Mejera.

Svojevremeno velika nada nemačkog fudbala, 25-godišnji Mejer, posle neuspešnih epizoda u Kristal Palasu i Kelnu dobija šansu da se vrati na pravi put. Nije još kasno za momka kojem je kao igraču Šalkea predviđana blistava karijera. U Istanbul dolazi kao slobodan igrač. Od kako je napustio Gelsenkirhen po isteku saradnje 2018. godine, išao je stranputicom. Za tri godine u Premijer ligi sakupio je svega 46 nastupa, a bi u januaru potpisao ugovor sa Jarčevima, za koje je upisao 10 nastupa u Bundesligi.

Izabrane vesti

Tokom leta nije uspeo da pronađe novo uhlebljenje, dovodio se u vezu čak i sa Rijekom, da bi se na kraju dogovorio sa Fenerom. Dobio je dvogodišnji ugovor po formuli "1+1", što znači da ni u istanbulskom klubu nisu potpuno uvereni u njegove kvalitete.

I dok će Mejer biti praktično na probi, Beriša je dobio daleko ozbiljnije poverenje. Momak koji je prve fudbalske korake napravio u Salcburgu pre 13 godina potpisao je četvorogodišnji ugovor. Austrijski klub je na kraju pristao da ga proda, iako je prethodno odbio brojne ponude iz Nemačke i Holandije (PSV) za njegove usluge. Odlučili su se za prodaju u zadnji čas, s obzirom da je 23-godišnjem napadaču isticao ugovor na kraju sezone. Nije poznato koliko je Fenerbahče izdvojio za njegove usluge.

Visoki napadač je čitavu karijeru proveo u Salcburgu, ali je često odlazio na pozajmice. Kalio se najpre u Liferingu, filijali Red Bulovog kluba, potom na pozajmicama u LASKU-u, Magdeburgu i Randofr Altahu. U sezoni za nama je upisao 42 nastupa za Bikove, postigao 22 pogotka i ubeležio 14 asistencija.

Ekipu Fenerbahče je tokom leta preuzeo portugalski stručnjak Vitor Pereira, koji se tako vratio u klub. Fener je na letnjoj pijaci otkupio Alija Samatu iz Aston Vile (6.000.000 evra), na zahtev novog šefa struke je angažovan stameni Korejac Kim Min jae (Peking Guan, 3.000.000 evra), a novac je izdvojen i za talentovano krilo - Buraka Kapadžaka (Bursaspor, 1.350.000 evra). Poput Mejera su sa tržišta slobodnih igrača stigli bivši igrač Liverpula Stiven Kolker (Alanja), napadač Serdar Dursun (Darmštad), kao i mladi Džagtaj Kurukalip (Kasimpaša). Na pozajmicu je doveden Urugvajac Dijego Rosi iz Los Anđelesa.



tagovi

Mergim BerišaMaks MajerFenerbahčeRed Bul Salcburgletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara