Lukaku, Jović, Zapata i Abraham (©Reuters)
Lukaku, Jović, Zapata i Abraham (©Reuters)

Dva transfera pokreću domino efekat: Lukaku, Kejn, Jović, Zapata, Abraham, Vlahović...

Vreme čitanja: 5min | čet. 05.08.21. | 11:19

Da li nas čeka vrteška napadača širom Evrope?

Danima unazad sprema se teren za megatransfer Džeka Griliša u Mančester Siti, ali dok celo Ostrvo nestrpljivo iščekuje najskuplji transfer u istoriji engleskog fudbala, mogli bismo da budemo svedoci domino efekta iliti vrteške napadača širom evropskog kontinenta.

15. avgust, 17.30: (5,80) Totenhem (3,90) Mančester Siti (1,60)

Izabrane vesti

S jedne strane su Romelu Lukaku i Hari Kejn, s druge Luka Jović, Duvan Zapata, Tami Abraham, Dušan Vlahović... Uz Griliša Mančester Siti intenzivno radi na dovođenju Kejna zbog čega su u Totenhemu sve nervozniji, dok Čelsi ne odustaje od Lukakua koji je navodno u međuvremenu promenio ploču i navodno je spreman za povratak na Stamford Bridž, pod uslovom da Inter dobije tražene finansijske uslove. Šampion Italije odbio je prvu Čelsijevu ponudu vrednu blizu 100.000.000 evra uz ugovor Markosa Alonsa, pa je sada Roman Abramovič spreman da izvuče zmiju iz džepa i plati celih 120.000.000 evra!

Koliko je interesovanje aktuelnog evropskog prvaka ozbiljno potvrđuju informacije pouzdanog belgijskog insajdera Kristofera Teroa koji javlja da je ideja da se transfer realizuje u naredna dva do tri dana! Čelsi svom nekadašnjem centarforu za povratak nudi 12.000.000 evra neto, što je znatno više od 7.500.000 evra koliko dobija sada u Interu. I lični uslovi saradnje navodno neće biti sporni, samo pod uslovom da Inter pristane na prodaju.

Pisali smo nekoliko puta o finansijskom stanju u Interu koje nije nimalo naivno. Finansijska kriza pretila je nekoliko puta prošle sezone da rastrgne klub. Plate su kasnile, kao i uplate za transfere po slovu potpisanih ugovora, u međuvremenu je konglomerat Suning postao znatno opterećen novom svetskom ekonomskom krizom pa je morao da ugasi Đengsu, klub iz Kine koji je prošlu sezonu završio kao šampion i sada više ne postoji...

Zato je prodat Ašraf Hakimi posle samo godinu dana i ideja je da Inter odradi bar još jednu krupnu prodaju kako bi mogao da se posveti stabilnijem formatu poslovanja. Lautaro Martinez je bio prva opcija, sada je Romelu Lukaku iskočio kao takođe legitimna varijanta, uprkos protivljenju trenera Simonea Inzagija i generalnog direktora Bepea Marote. Ali vlasnik kluba Stiven Žang otvoren je za pregovore. Za Argentinca poslednjih dana "vuče" madridski Atletiko, za Belgijanca Čelsi. Teško je očekivati da će Inter pustiti baš obojicu, ali sada realnije izgleda da će zvanično najbolji igrač Serije A otići.

S još dva spektakularna posla u najavi, Interu i Totenhemu su potrebne adekvatne zamene za dve vodeće zvezde i već se barata o njihovim imenima. U slučaju da Lukaku napusti Milano, dva potencijalna rešenja su Duvan Zapata i Luka Jović.

Zapata je prva želja, o tome se pisalo čak i kada je bilo aktuelno da Lautaro odlazi, ali Atalanta i dalje zateže oko cene. Na snažnom Kolumbijcu je etiketa sa 40.000.000 evra. Iako je skup, on je apsolutno po želji sportskog sektora italijanskog šampiona. Ako do dogovora sa klubom iz Bergama ne dođe, druga varijanta je Luka Jović. Srpski napadač pokušava ovih dana da se izbori za novu šansu u Realu kod novog trenera Karla Anćelotija, ali nije on ni najmanje nije novo ime u tefterima Interovih čelnika. Podsetimo, Jovićev agent Fali Ramadani bio je u Gradu mode na pregovorima sa Milanom, a u međuvremenu je počeo da se interesuje i Inter.

Joviću odlazak iz Reala nije prva opcija, ali u slučaju da od Anćelotija ne dobije garancije da će igrati redovno, transfer uopšte nije isključen. Samo što Kraljevski klub neće moći da računa ni izbliza na novac uložen u njegov transfer pre tri godine. Navodi se da je realno da eventualni Jovićev izlazni transfer donese do 35.000.000 evra, što bi Inter svakako mogao da plati. Ali, baš kao i kod Zapate, pokušalo bi se da se smanji granica što je više moguće.

Ako bi se Inter na kraju odlučio za Zapatu, Atalanta bi prema najavama milanskog dnevnika Gazeta delo Sport odmah krenuo po Tamija Abrahama! Mladom engleskom centarforu propali su transferi u Arsenal i pogotovo Aston Vilu koja je potpuno iznenada lansirala transfer Danija Ingsa iz Sautemptona za preko 35.000.000 evra.

Abraham nije centarfor po ukusu Tomasa Tuhela i zbog toga mu je dao odrešene ruke za odlazak, a Atalanta bi mu ponudila Ligu šampiona i ekipu koja neprestano pomera granice pod komandom Đan Pjera Gasperinija. Atalanta je imala dobro iskustvo kada su dovodili Marija Pašalića, koga je prvo uzela na pozajmicu, pa onda i otkupila za 15.000.000 evra. Nije isključeno da Čelsi opet pristane na pozajmicu uz opciju ili obavezan otkup, samo ako Abraham bude otvoren za transfer. E sad, Abrahama hoće Ralf Hasenhitl u Sautemptonu kao zamenu za Ingsa, pa ako se tu konkretizuju pregovori veće su šansu da Englez ostane u domovini, nego da ode.

Što se tiče situacije u Totenhemu, pod uslovom da Hari Kejn ode, što je iz dana u dan sve izvesnije, na Vajt Hart Lejn bi mogao da dođe – Dušan Vlahović. Srpski napadač i senzacija iz Fjorentine prva je želja Totenhema u slučaju Kejnovog odlaska jer se radi o mladom centarforu sličnih karakteristika koji je procvetao u ljubičastom dresu prošle sezone.

Vlahovićev status jako je komplikovan. Prema pisanju italijanske štampe, klub i igrač nikako ne uspevaju da pronađu zajednički jezik oko novog ugovora, Fjorentina je navodno spremna da izdvoji 3.000.000 evra za godišnju platu, dok se on još nije izjasnio. I za njega je spisak zainteresovanih klubova dug, od Intera, preko Juventusa, Arsenala, Atletika... Ali i dalje je sve mirno.

Zato se čeka taj jedan transfer koji bi pokrenuo lančanu reakciju. Ko će biti prvi – Kejn ili Lukaku?



tagovi

Tami EjbrahamDuvan ZapataDušan VlahovićLuka JovićRomelu Lukakuletnji prelazni rok 2021Hari Kejn

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi
Totenhem
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara