Kardinalni kiksevi odbrane u Istanbulu
Kardinalni kiksevi odbrane u Istanbulu

Dve fotke koje će dovesti Poketina na Old Traford – sad je ozbiljno! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.11.20. | 15:17

Solskjeru je čini se odbrojano

Nesreća Mančester junajteda leži u tome što u ovom timu ima nekog kvaliteta. I kad je trebalo kovati planove za novu sezonu umeli su oni da vežu nekoliko dobrih utakmica. Kad bi već svi veliki ciljevi izmakli. I te neke nebitne pobede prevarile su upravu. Ostavili su Olea Gunara Solskjera na klupi. Samo da bi posle poraza od Istanbul Bašakšehira shvatili da tako ne može i da je vreme za ozbiljnog stratega.

Konkretno: da je vreme za Maurisija Poketina.

Izabrane vesti

Lokalni Mančester Ivning Njuz, poslovično u dobrim odnosima sa rukovodstvom, izvestio je da je Junajted već kontaktirao nekadašnjeg trenera Totenhema Maurisija Poketina. Nadovezao se i novinar uglednog Atletika podsećanjem da je Argentinac još letos imao ponudu Barselone što se i znalo, ali je novo to što Sem Pilžer tvrdi da ju je obio baš zato što je čekao da se javi gigant sa Old Traforda.

I posle debakla na Bosforu izgleda je dočekao. Mančester Ivning Njuz navodi da bi Solskjer mogao da ostane bez posla ako u subotu izgubi od Evertona na Gudisonu. Jer Mančester bi tako mogao da padne na 17. poziciju na tabeli Premijer lige. Uostalom, Junajted je u prvenstvu poslednji put izgubio tri utakmice u prvih sedam kola Premijer lige još daven 1989. godine.

Nisu ni samo rezultati problem. Amaterska ispadanja poslednje linije u porazu od Bašakšehira zgrozile su navijačku javnost. Ta dva “printskrina”, prizori Dembe Baa samog na centru igrališta, pa i kasnije pogodak Edina Višće u situaciji kad su trojica igrača engleskog tima bila na suprotnoj stativi prosto nemaju opravdanje. Ni Solskjer nije pokušao da ga pronađe, priznao je da je to neoprostiv kiks pre no što je na pitanje o mogućem otkazu rekao.

Odbijam da govorim o tome. Svi imaju pravo na mišljenje, ali mi moramo da budemo jaki. Zaposlen sam u klubu da obavim posao i radim sve što mogu da to i učinim”.

Maurisio Poketino (©Reuters)Maurisio Poketino (©Reuters)

Sve što može ipak nije dovoljno. Poketino je baš ove nedelje rekao da jedva čeka novi posao i izgleda da su se sada sve kockice poklopile. S tim da bi Junajted svejedno trebalo da Totenhemu isplati obeštećenje, jer Argentinac i dalje od Pevaca prima platu od 10.000.000 evra godišnje.

Nije to ipak nepremostiva prepreka – kad se mora. A u upravi Junajteda ne sede preveliki emotivci. Samog Solskjera su zvali još oktobra 2018, dva meseca pre no što su otpustili Žozea Murinja. Portugalac je pak prvi poziv dobio četiri meseca pre no što je zamenio Luja van Gala. A i Holanđanin je znao šta ga čeka nedeljama pre no što je Dejvid Mojes dobio otkaz.

Mojes i Van Gal su oterani zato što se Junajted prvo 2014, pa zatim i 2016. nije ni domogao Lige šampiona. Murinjo je “pedaliran” pošto je posle poraza od 1:3 od Liverpula u 17. kolu Premijer lige imao 11 bodova manje od mesta koja vode u evropsku elitu. Solskjer ne stoji ništa bolje. Naprotiv.

Inače, najraniji otkaz koji je posle Drugog svetskog rata dobio neki trener u Mančester junajtedu bio je onaj za Rona Atkinsona 6. novembra 1986. Samo još večeras da izdrži Solskjer. Bar da ne bude rekorder.



tagovi

Ole Gunar SolskjerMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara