Stadion NEC-a (©Shutterstock)
Stadion NEC-a (©Shutterstock)

Dvoboj sjajnih novajlija - NEC i Kambur za Evropu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 13:44

Eredivizija: Sudar najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva Holandije

Posle više od trećine ovogodišnjeg takmičenja Eredivizije moglo se očekivati da će NEC i Kambur da se bore za spas. Međutim, situacija je u ovom trenutku potpuno drugačija. Sastav iz Najmehena i gostujući Kambur zauzimaju pozicije u gornjoj polovini tabele i radije traže dodatni plej-of za pretkolo Lige Konferencije, što bi u oba slučaja bio ogroman uspeh. Večerašnji dvoboj na startu 14. kola prvenstva Holandije obećava veliku borbu (20.00).

NEC je na solidnom osmom mestu sa 19 bodova i sada može da se pohvali veoma solidnom formom, jer pored uspeha u uvodnom kolu nacionalnog Kupa, četiri puta uzastopno na ligaškoj sceni nije izgubio i dva puta je u tom opsegu pobedio.

Izabrane vesti

20.00: (2,40) NEC (3,40) Kambur (2,90)

Posle trijumfa nad Tventeom (2:1) i Groningenom (3:0), odigrali su momci Rožijera Mejera dva identična nerešena rezultata 1:1, kod kuće sa Herenvenom i nedelju dana kasnije na tlu veoma jakog AZ Alkmara.

"Definitivno želimo da nastavimo sa dosadašnjim nastupima, zadovoljni smo u ovom trenutku i nadamo se da ćemo redovno skupljati bodove do kraja ove ligaške sezone. Kambur odlično poznajemo iz prošlogodišnje kampanje druge lige, iako mu je promenjen kadar. Radoznao sam kako će se pokazati ovo merenje snaga", rekao je Rojer.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Domaći strateg ne može da koristi usluge Van Ejdena, De Volfa i Duelunda, ali bi njegov kolega Henk de Jong mogao da ima kompletan izbor na raspolaganju. Kambur je čak tri puta uzastopno pobedio, jer je postepeno uspeo da se snađe protiv RKC-a (1:0), Zvolea i Utrehta (u oba slučaja 2:1), pa stoga zauzima odlično sedmo mesto sa 21 bodom.

U prošloj sezoni u drugom rangu Kambur je bio uspešniji u međusobnim susretima sa NEC-om, pošto je slavio sa 2:0 i jednom remizirao 0:0.


tagovi

EredivizijaHolandija 1NECkambur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara