Foto: Reuters
Foto: Reuters

Džeko bacio u ambis Trikolore, pa ih vratio u život: Bosni bod protiv deset Francuza

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.09.21. | 23:04

Derbi Grupe D završen bez pobednika (1:1)

Fenomenalni gol Edina Džeka i crveni karton Kundea nakon izjednačenja u režiji Grizmana, nisu bili dovoljni da se Bosnia i Hercegovina revanšira Francuskoj za poraz u Sarajevu, međutim, sama činjenica da su gosti ostali neporaženi (1:1) u Strazburu bila je dovoljna za radost naših komšija.

Domači igrači krenuli su ofanzivno od prvog zvižduka, a Kilijan Mbape je pokazao da ga čitava priča oko prelaska u Real Madrid i činjenica da transfer u Španskog giganta na kraju nije realizovan nije uzdrmala te je bio igrač Trikolora koji je stvarao ubedljivo najviše problema gostujućoj odbrani. Sa druge strane, da se izabranici Ivajla Peteva neće samo braniti nagovestio je Miralem Pjanić vrlo dobrim pokušajem iz slobodnog udarca u 35. minutu koji je Loris ipak uspeo da zaustavi.

Izabrane vesti

I ne samo da su fudbaleri Bosne i Hercegovine pretili, već su i uspeli da načnu rivala i u 36. minutu susreta u Strazburu stignu do vošstva, kada je grešku Žordana Veretua iskoristio Demirović, poveo polukontru i uposlio Džeka čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora bio neodbranjiv za Lorisa.

Radost fudbalera Bosne i Hercegovine ipak je trajala samo četiri minuta, a pokvario je Grizman. Povratnik u Atletiko Madrid doneo je izjednačenje nacionalnom timu uz splet srećnih okolnosti. naime, posle kornera koji je izveo Mbape, Džeko je pokušao da izbije loptu glavom, ali je pogodio napadača Trikolora od čija se leđa lopta odbila u mrežu.

Nastavak susreta doneo je nešto manje uzbuđenja čemu je u velikoj meri dopineo crveni karton Kundea u 51. minutu i znatno manje ofanzive u redovima Francuske, međutim uprkos igraču manje Trikolori su u nekoliko situacija pokušali da preko Marsijala i Mbapea upišu treću vezanu pobedu ali je napadački dvojac zaustavljen te je domaćin morao da se zadovolji bodom i drugim remijem u aktuelnim kvalifikacijama.

Bosna i Hercegovina, sa druge strane, upisala je drugi bod, posle remija sa Finskom (2:2) i poraza od Francuske (0:1) na domaćem terenu.

Ranije danas u okviru Grupe H fudbaleri Ukrajine su remizirali (2:2) sa Kazahstanom i tako, uz pregršt uzbuđenja, četvrti put u kvalifikacijama odigrali nerešeno.

Kad su u pitanju dueli u Grupi F, Danska je prktićno za minut postigla dva gola i tako trasirala pobedu protiv Škotske (2:0). Na pogodak Vasa u 14. minutu samo nekoliko desetina sekundi kasnije nadovezao se Mele udvostručivši prednost te je lider grupe održao maksimalan učinak bez primljenog gola. Istovremeno, Izrael je u gostima savladao Farska Ostrva (4:0) na krilima trostrukog strelca Zahavija i nastavio trku sa Austrijom za drugo mesto. Tim Vilija Rutenštajnera, sa kapitenskom trakom je predvodio Bibras Natho, a sunarodnici austrijskog stratega istovremeno su stigli do celog plena u Moldaviji.

Susret u Kišinjevu pripao je gostima (2:0), a prethodilo mu je višeminutno odlaganje zbog drona koji je leteo iznad terena. Nagoveštaj pobede Austrije doneo je pogodak Baumgartnera u nadoknadi prvog poluvremena, a sve dileme otklonio je Arnautović u poslednjim trenucima utakmice. Aleksandar Dragović susret na stadionu Zimbru proveo je na klupi za rezerve.

GRUPA D

Sreda

Kazahstan - Ukrajina 2:2 (0:1)

/Valiulin 74 i 90+6, Jaremčuk 2, Sikan 90+3/

Francuska - Bosna i Hercegovina 1:1 (1:1)

/Grizman 40 - Džeko 36/

GRUPA F

Sreda

Danska - Škotska 2:0 (2:0)

/Vas 14, Mele 15/

Farska Ostrva - Izrael 0:4 (0:2)

/Zahavi 12, 44, 90+2, Dabur 52/

Moldavija - Austrija 0:2 (0:1)

/Baumgartner 45+1, Arnautović 90+4/



tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara