Džoel Kembel (levo) u dresu Montereja (©AFP)
Džoel Kembel (levo) u dresu Montereja (©AFP)

Džoel Kembel vodi Monterej do finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 22:55

Belo-plavi u noći između srede i četvrtka (04.00 časova) dočekuju Kruz Azul u prvom meču polufinala elitnog takmičenja

Završnica Lige šampiona u Severnoj Americi. Prvi od dva polufinalna meča na programu je u noći između srede i četvrtka, od 04.00 časova, kada će Monterej da dočeka Kruz Azul.

U polufinalu su tri meksička kluba i jedan iz Sjedinjenih Američkih Država. Meksikanci su generalno najdominantniji u elitnom takmičenju, osvojili su 36 od zbirnih 56 takmičenja. Sada su tri od četiri kluba stigla do same završnice, što im opet garantuje jednog finalistu.

Izabrane vesti

Kruz Azul je najviše puta igrao za trofej, šest puta ga je osvajao, a dva puta je gubio. Poslednji put se na tron Severne Amerike popeo 2014. godine.

04.00: (2,20) Monterej (3,20) Kruz Azul (3,50)

Ipak, nije najuspešniji klub u istoriji. Bolja je Amerika, koja je trijumfovala na svih sedam finala u kojima je učestvovala. Monterej je četvrti najuspešniji, sa četiri titule. Poslednju je osvojio 2019. godine.

Belo-plavi i Kruz Azul igraju noćas prvi meč, dok je revanš na programu tek 17. septembra. Ovo će im biti repriza polufinala iz sezone 2010/11, kada je Monterej slavio ukupnim rezultatom 3:2 i naposletku stigao do svog prvog međunarodnog trofeja.

Nedavno je počela meksička Apertura, odigrala su se do sada tri kola, a belo-plavi su za sada malo uspešniji od svog današnjeg rivala. Sakupili su pet bodova, pobedom nad Pumasom (2:0) i remijima sa Pueblom (1:1) i Mazatlanom (1:1), tako da imaju poen više od Kruz Azula. On je posle slabijeg starta u prošlom kolu za vikend savladao Nekaksu sa 2:1.

Navijači Montereja još čekaju na prvi gol Džoela Kembela u njihovom dresu. Nekadašnji napadač Arsenala i Viljareala je ovog leta stigao na pozajmicu iz Leona, a posle solidnog nastupa sa Kostarikom na Gold kupu odigrao je dva meča u meksičkom prvenstvu. Upisao je protiv Mazatlana asistenciju, ali još čeka na prvenac.

Protiv Kruz Azula je Kembel igrao pet puta do sada, a samo ga je jednom pobedio i nikada mu nije dao gol. Doduše, svih pet utakmica je odigrao u dresu Klub Leona.

Poslednji put noćašnji rivali su se sastali u martu ove godine, kada je Kruz Azul kao domaćin trijumfovao sa 1:0. Tako je prekinuo seriju od tri uzastopna meča na kojima nije savladao Monterej.

KONKAKAF Liga šampiona počinje od osmine finala i odmah se igraju eliminacije. Monterej je do polufinala stigao preko Atletiko Pantohe iz Dominikanske Republike, koju je savladao ukupnim rezultatom 6:1, i Kolumbus Krua, od kojeg je bio bolji sa zbirnih 5:2. Kruz Azul je eliminisao Arsahaje sa Haitija (8:0) i Toronto (4:1).

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

04.00: (2,20) Monterej (3,20) Kruz Azul (3,50)

Petak

04.00: (1,47) Amerika (4,20) Filadelfija (7,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Severna AmerikaMonterejKruz AzulKONKAKAF Liga šampionaDžoel Kembel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara