Miloš Luković
Miloš Luković

Ekip tvrdi: Miloš Luković u Čelsijevoj filijali za 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 19:50

Talentovani napadač će karijeru nastaviti u Strazburu, piše francuski list

Odlazak je gotovo izvestan, samo je pitanje gde će Miloš Luković nastaviti karijeru. Spekulisalo se o interesovanju Malmea i moskovskog Dinama, ruski mediji su pre desetak dana čak tvrdili da je drugi tim iz predstonice, Spartak, pobedio u trci za njegov potpis. Međutim, informacije koje stižu ovog četvrtka kažu da se u trku umešao i Strazbur.

I ne samo da se umešao, već ju je prema saznanju Ekipa i dobio. Kako piše ugledni francuski list, Čelsijeva filijala je dogovorila dolazak drugog strelca Mozzart Bet Superlige za kojeg će IMT-u platiti 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Klub sa istoka Francuske se u pregovore uključio posle teške povrede centarfora Leba Motibe i ponudom od 5.000.000 evra, ali i ekspresnom reakcijom pobedio konkurenciju koju je između ostalih navodno činio i Lil.

Strazbur je pre nepunih godinu dana pao u ruke BluoCo, konzorcijuma u čijem je vlasništvu i Čelsi, a klub je letos uložio preko 50.000.000 evra u jačanje igračkog kadra, više nego ikad ranije u istoriji kluba. Međutim, očigledno da je to bio samo početak i da u Strazburu već tokom zime žele da nastave sa politikom dovođenja talentovanih igrača.

Luković svakako jeste jedan od njih, u Srbiji verovatno jedan od najperspektivnijih napadača, što je uostalom i potvrdio u prethodnom periodu. Tek od nedavno punoletni napadač Traktorista je prošle sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi postigao 15 golova, a u aktuelnoj deset već do polusezone, manje jedino od Mateusa Saldanje, odnosno jednako koliko Borisav Burmaz iz Voždovca.

S tim da su Zmajevi odličnu polusezonu svog golgetera uspeli da unovče sa svega 400.000 evra, dok će IMT svojeg mnogo, mnogo više... Sjajan posao novajlije u Superligi. Možda ne najveći u Srbiji ako izuzmemo večite rivale kako se činilo da će biti po pisanju ruskih medija, ali svakako će biti u vrhu.



tagovi

Miloš LukovićIMTStrazburZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara