Harvi Eliot (Foto: Reuters)
Harvi Eliot (Foto: Reuters)

Eliot uspešno operisan, vraća se na teren do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 21:13

Iz Liverpula nisu precizirali koliko će mladom vezisti biti potrebno da se oporavi, ali ovakav tip povreda obično iziskuje četiri do šest meseci rehabilitacije

Tešku povredu je doživeo talentovani fudbaler Liverpula. Taman što je počeo da se probija i dobija sve veće poverenje Jirgena Klopa, posle starta Paskala Strujka iz Lidsa stradao je skočni zglob. Danas je uspešno operisan i očekuje ga duža pauza, potvrđeno je iz kluba.

Povreda talentovanog Engleza nije za one sa slabim stomakom. Strujk je išao na loptu, ali je naterao Eliota da nezgodno savije nogu, a potom težinom svog tela da potpuno dislocira levi članak. Iako je zglob vraćen na mesto već na terenu, došlo je i do frakture koja je morala hirurški da se sanira.

Izabrane vesti

To je danas i odrađeno. Operacija je uspešno okončana i sada sledi višemesečni oporavak. Iz kluba nisu želeli da preciziraju i bilo kakvim vremenskim okvirom stave pritisak na igrača. Tvrde ipak da će se na teren vratiti do kraja tekuće sezone.

"Harvi je pretrpeo frakturu i dislokaciju levog članka tokom utakmice. Na terenu smo uspeli da smanjimo redukujemo iščašenje, a Harvi je potom podvrgnut operaciji kako bi se sanirala fraktura i povreda ligamenata. Operacija je prošla uspešno i sada počinje njegov povratak. Nećemo stavljati pritisak na njega postavljanjem roka, ali možemo samouvereno da kažemo da ga očekujemo u timu u nastavku sezone, nakon rehabilitacionog programa koji smo mu pripremili", izjavio je klupski lekar dr Džim Mokson.

Iako iz kluba ne žele da se bave prognoziranjem, britanski Atletik ističe da je za povrede ovog tipa potrebno od četiri do šest meseci oporavka. Dakle, Eliot bi najranije na teren mogao da se vrati u februaru. Realnije je ipak da će u pogonu biti makar mesec kasnije.

Talentovani vezista je prve fudbalske korake ostvario u Kvins Park Rendžersu. Preselio se potom u Fulam, da bi mu priliku da debituje u seniorskoj konkurenciji ukazao Slaviša Jokanović. Ipak, nisu Kotidžeri uspeli da ga zadrže. Pojavio se Liverpul i preselio ga u svoje redove. minulu sezonu proveo je na pozajmici u Blekburnu, a ovog leta je posle odrađenih kompletnih priprema sa prvim timom dobio ozbiljnu priliku da se nametne. Dobio je priliku u svakom od prva četiri kola, mahom u prvoj postavi i ostavio odličan utisak.



tagovi

Harvi EliotLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara