undefined
undefined

Emocionalno izubijan kao kofer na kome sedi: Bajern sprema opciju ako Tuhel ispadne od Lacija

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 18:16

Razlaz moguć već u sredu...

Emocionalno, stručno, psihološki i na svaki drugi način - dopisati po želji - Tomas Tuhel izubijan je za ovih godinu dana na klupi Bajerna poput onog kofera na kom je sedeo tokom derbija sa RB Lajpcigom. Taman kada su mnogi pomislili da mu je veliki teret pao s leđa, da će bolje raditi otkako mu je sudbina rešena, dogodio se novi kiks. U Frajburgu samo 2:2.

To znači da Bajer Leverkuzen ukoliko pobedi sutra u Kelnu ide na dvocifrenu razliku i verovatno definitivno rešava pitanje prvaka Nemačke, ali to nije toliko važno u ovoj priči. Ono o čemu ovog popodneva pišu kolege iz Nemačke jeste da je tokom dana održan sastanak na najvišem nivou u minhenskom rukovodstvu i da su zaključci, odnosno opcije, sledeće:

Izabrane vesti

- Ukoliko Tomas Tuhel uspe da nadoknadi 0:1 iz Rima i prođe u četvrtfinale Lige šampiona, šta god da se dogodi do kraja sezone, iskusni trener, prema prethodnom planu ostaje do juna.

- Ukoliko se ipak dogodi da Bavarci završe takmičenje u osmini finala Lige šampiona, Tuhel će napustiti mesto šefa struke odmah.

Najuže rukovodstvo Bajerna razmatralo je ko bi mogao da sedne na klupu ukoliko bude aktivirana ova druga opcija i čini se da jedini ozbiljan kandidat Ole Gunar Solskjer. Ipak, još ne postoji konsenzus među glavešinama da je to pravi izbor.

"U slučaju da dođe do momentalnog otkaza Tuhelu Bajern ne planira da imenuje trenere koji bi ostao i nakon leta", napisao je Florijan Pletenberg. "Razlog je jednostavan - klub je sve dao na dovođenje Ćabija Alonsa i želi da se bori svim sredstvima za Španca. Zato se u klubu nadaju da će Tuhel uspeti da okrene rezultat protiv Lacija kako bi bio izbegnut najgori scenario koji bi narušio imidž svih zainteresovanih strana".

Isti izvor podseća da bi Bajern mogao da se okrene Zinedinu Zidanu ukoliko ne uspe da ubedi Ćabija Alonsa da je za njega najbolje da karijeru nastavi u Minhenu.


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara