Zastava Engleske (©Reuters)
Zastava Engleske (©Reuters)

Engleska Vlada kreće u rat: Po svaku cenu sprečiti evropsku Superligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 19:18

Šest klubova sa Ostrva će biti u velikim problemima

Da li se 12 klubova odmetnika čvrsto odlučilo da ode iz krila UEFA i osnuje svoju ligu, bez okretanja nazad, po svaku cenu ili im je možda zaklecala noga posle uraganskih reakcija protiv tokom celog dana?

Nisu iste reakcije kod svih: u Španiji je maltene odnos javnosti pola-pola, ni hladno ni toplo, u Italiji je velika većina digla glas protiv, ali tamo tradicionalno za sve treba vremena da se „skuva“, dok je u Engleskoj ideja brutalno išutirana od strane navijača, medija, bivših igrača, a na kraju se digla i – Vlada.

Izabrane vesti

Sekretar u ministarstvu kulture Oliver Douden poručio je da će Vlada učiniti sve da po svaku cenu spreči šest engleskih klubova (Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi i Totenhem) da se odmetnu i zaigraju u Evropskoj Superligi. A, bez njih šest ne bi bilo ni lige.

Douden je rekao da postoji široka lepeza mera koje mogu da budu iskorištene, počev od zakona o takmičenju, o promeni vlasničke strukture, ali nije ulazio u detalje. Čuva to kao „municiju“ ako bude zatrebalo. On je, ipak, na prvu loptu ostavio fudbalskim institucijama da nađu način da se izbore sa ovim problemom i zaustave klubove da se odmetnu.

Ali budite bez dileme, ako oni ne uspeju da nađu rešenje, mi hoćemo! Iskoristićemo sve mogućnosti da sprečimo klubove u njihovoj nameri. Ispitujemo apsolutno sve opcije i mehanizme koje bismo mogli da iskoristimo“, rekao je Douden.

I dodao da premijer Boris Džonson čvrsto stoji iza ovih poteza države.

Učinićemo sve da zaštitimo igru, koja je naš nacionalni simbol“, podvukao je Douden.

Idući korak dalje u predviđanju poteza države, Dejli Mejl tvrdi da bi šest klubova odmetnika moglo da se suoči sa odlukom Vlade da ne izda radne dozvole njihovim fudbalerima iz inostranstva. Poznato je da svaki igrač koji dolazi van Ostrva mora da ispuni određene uslove, koji se tiču broja nastupa za reprezentaciju, da njegov državni tim bude u okviru određenih pozicija na FIFA rang listi itd. Špekuliše se da vlasti ne bi više davale dozvole novim igračima za tih šest klubova, odnosno da ne bi mogli da dovode pojačanja van Ujedinjenog Kraljevstva.

Ova borba, jasno je, neće biti sprint, biće maraton sa vrlo nepredvidivim ishodom.


tagovi

EngleskaPremijer ligaArsenalMančester SitiMančester JunajtedLiverpulČelsiTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi
Liverpul
Man. Junajted
Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara