Engleski klubovi ujedinjeni: Nećemo u Superligu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 00:51

Premijerligaši i zvanično istupili

Tresla se gora, rodio se miš. Odmah nakon što je ugledni BBC objavio, a potom se nadovezao i katalonski Mundo Deportivo, stigla su i zvanična saopštenja klubova iz Premijer lige, koji su odlučili da se povuku iz Evropske Superlige. Mančester Siti i Čelsi su prvi povukli nogu i izrazili želju za istupanjem, a sada su im se formalno pridružili i ostali članovi velike šestorke engleskog fudbala: Totenhem, Mančester junajteda, Arsenal i Liverpul.

Prvi su zvanične korake preuzeli Građani. Siti se javno oglasio i istakao da je započeo proceduru za istupanje iz takmičenja u kojem bi se najbogatiji klubovi Starog kontinenta odvojili od konkurencije.

Izabrane vesti

"Mančester Siti potvrđuje da je formalno započeo proceduru za istupanje iz grupe klubova koji dalje razvijaju planove Superlige Evrope".

Čelsi je takođe ide koracima kluba sa Etihada.

"Kao što je ranije večeras i saopšteno, fudbalski klub Čelsi potvrđuje da je pokrenuo formalnu proceduru za istupanje iz grupe koja razvija planove za Evropsku Superligu".

Mančester junajted, koji je prema ranijim pisanjima bio jedan od prvih timova sa Ostrva koji su bili za ideju Superlige, kratko je obelodanio da neće učestvovati u ovom takmičenju, koje posvemu sudeći neće ni zaživeti.

"Mančester junajted neće učestvovati u Evropskoj Superligi. Pažljivo smo saslušali reakcije naših navijača, Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih ključnih deoničara. Ostajemo posvećeni želji da sarađujemo sa drugima širom fudbalske zajednice kako bi došli do održivog rešenja za dugoročne izazove pred kojima se ova igra nalazi".

Navijači Liverpula su možda i najteže prihvatili vesti o Superligi. Već u ponedeljak su jasno stavili do znanja čelnim ljudima kluba šta misle o njihovoj želji da se odmetnu. Preplavili su zidine Enfilda transparentima, okupili su u velikom broju ispred stadiona Lidsa uoči utakmice aktuelnog prvaka Engleske na Eland roudu, a iznad stadiona je tokom utakmice između pulena Jirgena Klopa i Marsela Bjelse preletao avion sa natpisom #SAYNOTOSUPERLEAGUE. Posle svega, upravi nije preostalo ništa, osim da se pridruži ostalim timovima sa Ostrva u istupanju iz Superlige.

"Fudbalski klub Liverpul potvrđuje da je naše učešće u predloženim planovima za formiranje Evropske Superlige ukinuto. Prethodnih dana klub je primio izlaganja od više ključnih deoničara, interno, ali i sa spoljašnjih strana i želimo da im se zahvalimo na vrednom doprinosu".

Totenhem je takođe potvrdio da je pokrenuo proceduru za izlazak iz Superlige, a javnosti se obratio i prvi čovek kluba Danijel Levi.

"Žalimo zbog nervoze i uzbune koju je izazvao predlog Evropske Superlige. Smatrali smo da je od velike važnosti da naš klub bude deo razvitka potencijalno nove strukture koja bi obezbedila bolji finansijski fer plej i stabilnost pritom pružajući značajno veću podršku široj fudbalskoj piramidi. Verujemo da nikada ne smemo stajati u miru i da sport konstantno mora da nadgleda takmičenja upravljajuće strukture kako bi se postarao da igra koju volimo nastavlja da napreduje i oduševljava navijače širom sveta. Želimo da se zahvalimo svim navijačima koji su dali svoje uvaženo mišljenje".

Arsenal se oglasio otvorenim pismom navijačima, u kojem između ostalog potvrđuje da se povlači iz predloženog takmičenja.

"Naša namera nikad nije bila da izazovemo nemir, ipak, kada je stigao poziv za Superligu, znajući da nema nikakvih garancija, nismo želeli da ostanemo zapostavljeni kako bi obezbedili Arsenal i njegovu budućnost. Saslušali smo mišljenje navijača i šure fudbalske zajednice iz prethodnih dana i odlučili da se povučemo iz predložene Superlige. Pogrešili smo i izvinjavamo vam se zbog toga".


tagovi

ArsenalMančester SitiMančester JunajtedČelsiTotenhemLiverpulEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Junajted
Man. Siti
Čelsi
Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara