(©Reuters)
(©Reuters)

Milan krenuo za premijerligašima: I Rosoneri istupili iz Superlige

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.04.21. | 00:23

Klub sa San Sira novi u nizu velikana koji su odustali od projekta u začetku

Nakon što su engleski klubovi odlučili da odustanu od učešća u Superligi, na isti korak opredelio se Milan, saznaje Atletik.

Odlukom Čelsija da se povuče iz projekta ozvaničenog pre samo dva dana poput domina počela je da se ruši koncepcija Superlige, zatvorenog takmičenja u režiji 12 klubova. Neposredno nakon Plavaca isti korak preduzeo je Mančester siti, a potom i svi ostali premijerligaši posle čega je bilo jasno da ideja Superlige definitivno nije održiva.

Izabrane vesti

Svesni da gube konce, organizatori takmičenja za večeras su zakazali hitan sastanak svih učesnika sa namerom da nađu način na koji bi se projekat ipak održao, međutim pre nego što je počela potraga za rešenjem nastavilo se osipanje s obzirom na to da je putem ostrvljana krenuo i italijanski gigant.

Podsetimo, projekat Superlige zvanično je saopšten u nedelju u kasnim večernjim satima, i bilo je predviđeno da u njemu učestvuju Juventus, Milan, Real Madrid, Barselona, Liverpul, Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Atletiko Madrid i Inter. Želja velikana da formiraju zatvoreno takmičenje naišla je na osude javnisti, a pod pritiskom nezadovoljnih navijača prvi su popustili engleski timovi za kojima je krenuo domino efekat.


tagovi

superliga EvropeEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara