Ben Godfri (desno) u duelu sa Švajcarskom (©Reuters)
Ben Godfri (desno) u duelu sa Švajcarskom (©Reuters)

Englezi bez Hadson-Odoija jure dva gola razlike protiv Hrvata, zicer za Trikolore

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 13:04

Rasplet u Grupama C i D u Sloveniji i Mađarskoj u prvoj fazi Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine

Usled pandemije virusa korona UEFA se odlučila na modifikovano Evropsko prvenstvo za mlade, za igrače do 21 godine. Takmičenje je podeljene u dve faze. Najboljih 16 timova prethodnih nedelje borili su se u četiri grupe za dva mesta u junu kada se igra završna faza šampionata Starog kontinenta. U utorak nije bilo iznenanađenja, plasman među najboljih osam reprezentacija izborili su evropske fudbalske sile Holandija, Nemačka, Italija i Španija, a danas pada odluke o preostale četiri selekcije.

Rasplet je u Grupama C i D. Svih osam reprezentacija imaju šansu, čak i Island i najveće razočaranje prvenstva Engleska, koji su posle dva kola bez bodova, mogu da idu dalje.

Izabrane vesti

18.00: (3,90) Hrvatska (3,45) Engleska (1,97)

Englezi su u Sloveniju stigli u veoma jakom sastavu, očekivalo se da sigurno izbore plasman među najbolje dve selekcije u Grupi D, ali su poraženi bez postignutog gola od Švajcarske (0:1) i Portugalije (0:2). Engleska danas (18.00) danas u Kopru igra protiv Hrvatske i treba joj pobeda s dva gola razlike, ali i da lider grupe Portiugalija pobedi Švajcarsku u isto vreme u Ljubljani. U tom slučaju Švajcarska, Engleska i Hrvatska bi imali po tri boda, a u trouglu bi najbolje stajao Gordi Albion (Švajcarska dobila Englesku sa 1:0, a Hrvatska Švajcarsku sa 3:2).

Englezi su u Sloveniju došli sa jakim sastavom, ali nedostajali su Džud Belingem, Mejson Maunt i Fil Foden koji su priključeni najboljoj selekciji Gordog Albiona, Džejdon Sančo je povređen, a na spisku nije bilo Trenta Aleksandra Arnolda iz Liverpula. Najveća zvezda mladih Engleza u Sloveniji Kalum Hadson-Odoi se povredila protiv Portugalije. As Čelsija se vratio za London, neće moći da igra protiv Hrvata. Rovit je Emil Smit Rou.

18.00: (4,60) Švajcarska (3,60) Portugalija (1,80)

Portugalci nisu teoretski obezbedili plasman među osam najboljih, a sa bodom protiv Švajcarske bili bi sigurni. Sajdžijama i bod igra ako Hrvatska izgubi od Engleske. U slučaju da obe selekcije odirgaju nereršeno, Kockasti idu dalje jer su dobili direktnog rivala sa 3:2 u drugom kolu.

18.00: (28,0) Island (11,0) Francuska (1,08)

U Grupi C slična situacija kao u Grupi D, sve četiri reprezentacije imaju šanse. Iznenađujuće na vrhu je Danska koja je dobila na startu Francusku (1:0). Trikolori su popravili kiks s premijere, pobedom proitv Rusije (2:0), a danas (18.00) u Đeru trebalo bi da imaju lak posao protiv Islanda koji ima gol-razliku 1:6 posle dve utakmice. Bilo kakva pobeda Galskih petlića vodi na završnicu Evropskog prvensrva. U suprotnom zavise od meča Danska – Rusija (18.00).

18.00: (2,75) Danska (3,05) Rusija (2,75)

Skandinavci su s bodom sigurni jer imaju svih šest bodova. Rusija mora da pobedi s dva gola razlike ako želi sigurno da se plasira među osam najboljih reprezentacija. I u ovoj grupi mogli bismo da gledamo trougao sa tri repezentacije sa po šest bodova. Ako se to desi, Francuska je sigurna u završnici jer je dobila Zboranaju sa 2:0, a izgubila od Danke sa 1:0, pa ima pozitivnu gol-razliku.


tagovi

Evropsko prvenstvo za mladeEvropsko prvenstvo za mlade - U21mlada reprezentacija engleskemlada reprezentacija PortugalaMlada reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara