Kristofer Enkunku (©Reuters)
Kristofer Enkunku (©Reuters)

Enkunku se vraća za Njukasl, hoće li izlečiti Čelsijevu hroničnu neefikasnost?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 21:59

Ligamenti su mu stradali na pripremama, prvi put će za mesto u timu konkurisati krajem novembra...

Jedna od prvih letnji akvizicija Čelsija bio je Kristofer Enkunku. Još tokom zime se šuškalo da je obavio tajne lekarske preglede, da je sve ugovoreno i da će definitivno završiti na Stamford bridžu. Tako je i bilo. Londonski klub je na račun Red Bul Lajpciga uplatio 60.000.000 evra, međutim, proći će skoro i ceo novembar, a francuski napadač biće bez debija za novi tim u zvaničnim utakmicama.

Samo što je seo na klupu Čelsija suočio se Maurisio Poketino sa velikim problemom. Stradali su ligamenti kolena najskupljem pojačanju – tek kasnije su potpisali Romeo Lavija i Mojzes Kaisedo – pred sam start Premijer lige. Prve prognoze su bile takve da bi Kristofer Enkunku trebalo da odsustvuje sa terena oko dva i po meseca, ali pauza se odužila, povratak prolongirao. Od tada je bilo malo lepih vesti za tim iz engleske prestonice, a jedna od retkih pozitivnih u poslednje vreme jeste da će se Francuz vratiti za meč sa Njukaslom.

Izabrane vesti

Bliži se dan kada će Kristofer Enkunku ponovo zaigrati i u novoj sezoni u plavom dresu upisati prve minute. Maurisio Poketino broji sitno, još tri utakmice neće imati na raspolaganju nekadašnjeg fudbalera Red Bul Lajpciga. Preskočiće utakmice sa Blekburnom u Liga kupu, te Totenhemom i Mančester Sitijem u Premijer ligi.

Planovi su takvi da bi za meč sa Njukaslom trebalo da se vrati, da 25. novembra argentinski trener ima napadača više u rotaciji, javlja nemački Skaj sport. Ali, može li Kristofer Enkunku da izleči Čelsijevu hroničnu neefikanost?

Francuski napadač je nemilosrdno tresao mreže u Bundesligi, međutim, ne treba zaboraviti da je tamo bio deo dobro organizovanog sistema u kome se tačno zna ko šta radi. U londonskom klubu to nije slučaj. I to duže vreme. Čelsi nikako ne uspeva da stane na noge, posrće. Realizacija jeste veliki problem, dao je samo 13 golova na deset utakmica u Premijer ligi, ali teško je očekivati da će Kristofer Enkunku posle pauze od skoro četiri meseca biti na pređašnjem nivou.

Verovatnije je da će mu biti potrebno vreme da pohvata konce, da nestane strah kada bude menjao prava... Biće Maurisiju Poketinu, ali i samom Kristoferu Enkunkuu, potrebno dosta strpljenja. Moraće da imaju debele živce. Ko zna, možda oko praznika i uđe u seriju i bar malo rastera tmurne oblake koji su se nadvili nad Stamford bridžu.



tagovi

Kristofer NkunkuČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara