Foto: Reuters
Foto: Reuters

Enrike posle mučenja sa Gruzijom: Bio sam na ivici infarkta

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 21:31

Selektor Španije smatra da se njegov tim više muči protiv autsajdera, nego u okršajima sa kvalitetnijim rivalima

Posle razočaravajućeg remija sa Grčkom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, Španci su bili na ivici novog kiksa. Gruzija je povela u smiraj prvog poluvremena, Furija izjednačila na startu drugog, ali nije uspevala da prelomi. Najbolji pokazatelj koliko je Luisu Enrikeu značila golčina Danija Olma koji je doneo ceo plen Špancima u drugom minutu nadoknade, pokazuju prve reči selektora Španije po ulasku na konferenciju.

Izabrane vesti

"Bio sam na ivici srčanog udara", objasnio je Enrike i odmah dodao: "Znali smo da će drugo poluvreme biti komplikovano, ali smo insistirali na preokretu i uz hrabrost, mnogo hrabrosti i ko zna još čega, uspeli smo da okrenemo stvari. Ovo je zaslužena nagrada, ako i nije zaslužena, nije me briga."

(7,50) Monserat (4,50) El Salvador (1,43)

Španija je pre tri dana bila veliki favorit protiv Grčke koju nije uspela da savlada. Prva dva nastupa ne uklapaju se u profil koji je u poslednjoj deceniji negovao tim koji se šetao kroz kvalifikacije.

"Nema malih, niti slabih rivala kada se povuku iza lopte i zatvore. Ali nema opravdanja, Ako ne koristite prilike, obično gubite bodove. Danas su fudbaleri Gruzije jako mnogo trčali i igrali kvalitetno."

Đordi Alba je utakmicu završio sa dve asistencije, Olmo je bio čovek odluke, dok je Pedri, iako bez konkretnog učinka igrom zavredio da ga selektor pomene nakon utakmice.

"Pedri je pokayao o kakvom se igraču radi, poznaje Đordija Albu vrlo dobro i njihova saradnja na levoj strani je čista i tečna. Kada je reč o Olmu, ohrabrujemo ga da šutira iz takvih pozicija, on je jedan on najboljih igrača tima u tom segmentu. Njegov gol je došao kao pravo čudo."

Već za tri dana Španija će dočekati selekciju takozvanog Kosova.

"Da li sam zabrinut za naredni meč? Vrlo sam zabrinut. Španija mora da se plasira na Svetsko prvenstvo. Apsolutno ne rezmišljamo o scenariju da ne odemu u Katar. Ali više problema nam prave autsajderi nego recimo Švajcarska, Nemačka, Ukrajina...", zaključio je Enrike.



tagovi

Luis EnrikeFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara