Eraković sa saigračima u Novom Sadu (© Star sport)
Eraković sa saigračima u Novom Sadu (© Star sport)

Eraković hrabri zvezdaše uoči puta u Gent: Možemo mnogo u Ligi Evrope, idemo po treću vezanu pobedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.20. | 19:43

„Raduje činjenica da nam je efikasnost na zavidnom nivou, ali i činjenica da smo primili mali broj golova“, kaže mladi štoper

Sa rezultatske strane sve ide kao podmazano. Vodi Crvena zvezda u Superligi, preskočila je prvu prepreku u Kupu Srbije, dobro stoji u grupnoj fazi Lige Evrope (trijumfi nad Liberecom i Gentom), a jedino joj smeta što za naredni, izuzetno važan meč neće biti kompletna.

Prvak Srbije u četvrtak veče gostuje u Belgiji, u pokušaju da ostvari što bolji rezultat protiv rivala koga je već savladao u Beogradu. Trener Dejan Stanković protiv Genta neće moći da računa na Sanoga, Rodića, Kangu, Gavrića, Kataia i Gobeljića, međutim, sve u Ljutice Bogdana 1a raduje forma ekipe oličena u šest vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

U prethodnom periodu odradili smo veliki posao. Imamo značajnu razliku od devet bodova u odnosu na večitog rivala i po mom mišljenju igramo veoma lep fudbal. Raduje činjenica da nam je efikasnost na zavidnom nivou, ali i činjenica da smo primili mali broj golova. Nama defanzivcima je svakako bitnija druga stavka, ali smo dokazali do sada da smo veoma aktivni i u fazi napada“, komentariše Strahinja Eraković.

Mladi štoper je dobio priliku da igra u kontinuitetu ove jeseni i ističe da je prezadovoljan tretmanom stručnog štaba, kao i da s obe noge stoji na zemlji, svestan da još mora da uči.

„Otkako sam letos definitivno u prvom timu Crvene zvezde svaki trening i meč doživaljavam kao ostvarenje sna. Svakom detetu, dugo prisutnom u klubu, velika je želja da zaigra u prvom timu, meni se ostvarila. Mnogo mi znače pohvale zbog dobrih igara, ali i kritike, samo tako mogu da postajem bolji. Zadovoljstvo je nositi crveno-beli dres na svakom susretu, a drago mi je i što dobijam priliku i u Ligi Evrope“.

Prva naredna prilika je u Gentu. Meč je na programu u četvrtak od 18.55, a njega crveno-beli ulaze posle 13. uzastopne prvenstvene pobede nad Vojvodinom.

Veoma tešku i važnu pobedu izvojevali smo u Novom Sadu. Vojvodina je jedna od najboljih ekipa u Superligi, na neki način smo generalnu probu pred Gent uspešno završili. Sad se okrećemo sledećem izazovu, a to je belgijska ekipa. Upoznati smo sa svim njenim osobinama, ali verujemo u sebe i u pozitivan rezultat. Možemo do treće vezane pobede u Ligi Evrope, dosad smo pokazali da možemo mnogo“, zaključio je Eraković.



tagovi

FK Crvena zvezdaStrahinja ErakovićLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara