(©Star Sport)
(©Star Sport)

Zvezda bez pola tima u Belgiji: Šestorica van stroja protiv Genta

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 11:57

Crveno-beli sa brojnim kadrovskim problemima dočekuju novi evropski izazov

U četvrtak od 18.55 Crvena zvezda u četvrtom kola grupne faze Lige Evrope gostuje kod Genta, a prepreku šampionu Srbije osim belgijskog predstavnika predstavljaće i brojne povrede. Kako je otkrio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić gostujući na TV Prva tim Dejana Stankovića biće lišen pomoći čak šestorice standardnih fudbalera.

Izabrane vesti

"Putujemo na gostovanje bez šestorice standardnih fudbalera: Kataija, Gobeljića, Sanogoa, Rodića, Kange i Gavrića. To ipak ne umanjuje naše planove i želje. Potrebna nam je jedna pobeda do kraja grupne faze da bismo obezbedili još jedno evropsko proleće, a verujem da imamo kvalitet i snagu da je ostvarimo već u Belgiji", kazao je Terzić za Prvu.

Terzić je naveo da Aleksandar Katai i Gelor Kanga imaju probleme sa primicačem, dok je Marko Gobeljić povredio list. Spisak igrača na koje ne može da računa Dejan Stanković upotpunio je Milan Rodić koji je je zaražen koronom, dok Seku Sanogo odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona.

"Plaćamo ceh i danak velikom broju utakmica, posebno igrači koji nastupaju i za reprezentacije. Kanga se vratio posle dve utakmice u kojima je igrao po 90 minuta, posle dugog puta. Ceh je platio njegov primicač. Ne želim ovim da pravim alibi ni sebi ni stručnom štabu. Imamo veliki fond igrača i obaveza Crvene zvezde je da idemo u Gent da pobedimo".

Zvezda četvrto kolo grupne faze dočekuje uz učinak od dve pobede i jednog poraza. Crveno-beli su posle poraza na gostovanju Hofenhajmu (0:2), na svom terenu savladali Liberec (5:1) i Gent (2:1) te sa šest bodova zauzimaju drugo mesto u Grupi L. Pobedom u Belgiji šampion Srbije bi overio mesto u šesnaestini finala i tako obezbedio dodatni priliv novca iz kase UEFA. Ipak, Terzić ističe da je gubitak kluba usled aktuelne pandemije praktično nenadoknadiv.

"Zvaničan podatak FIFA je da je svetski fudbal izgubio 13.000.000.000 dolara. Sistemom spojenih sudova to se prelilo na sve klubove, pa i Zvezdu. Naš finansijski tim je radio analize i stigao do procene da smo izgubili oko 20.000.000 evra direktno, odnosno 30.000.000 indirektno. Prošle godine smo ostvarili prihod od ulaznica u iznosu od 5.000.000 evra, a ove igramo bez publike, takođe, zbog korone smo bili uskraćeni za revanš protiv Omonije, a sigurno da bismo posle 1:1 na Kipru u Beogradu ostvarili rezultat dovoljan za prolaz dalje i umesto pet miliona bismo zaradili 15. Na kraju, još pet miliona je izgubjeno od bonusa UEFA".

Upravo uspesi na internacionalnoj sceni predstavljaju glavni priliv sredstava za crveno-bele koji su se ove godine četvrti put uzastopno plasirali u grupnu fazu UEFA takmičenja. Generalni direktor Crvene zvezde iz te perspektive se osvrnuo i na finansijsko stanje u Ljutice Bogdana 1a.

"Jutros sam pročitao podatak da je Totenhem u minusu 600.000.000 funti. Barselona je nedavno objavila da je u minusu 80.000.000 evra, Juventus 300.000.000... Nekorektno bi bilo prema mojim prethodnicima da pričam koliki je Zvezdin dug. Sijaset puta je već rečeno koliki je dug nasleđen u junu 2014. godine i mogu da govorim samo o periodu od tad do danas. Tokom ovih godina smo poslovali pozitivno i u plusu smo više od 20.000.000 evra, a da nije bilo virusa profit bi bio mnogo veći. U tom periodu smo investirali sedam miliona evra. Fudbal je specifičan biznis i rezultati su usko vezani za dobro poslovanje. Morali smo da investiramo u igrače da bismo ostvarili rezultate, a uspesi na terenu su generator daljih prihoda. Prihodovali smo preko 150.000.000 evra iz inostranstva prethodnih godina čime može da se pohvali malo koja kompanija u Srbiji", izjavio je Terzić.



tagovi

GentZvezdan TerzićGelor KangaAleksandar KataiŽeljko GavrićSeku SanogoMilan RodićMarko Gobeljić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara