Fudbaleri PSV-a (©Reuters)
Fudbaleri PSV-a (©Reuters)

Eredivizija: PSV može na čelo

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 14:29

Uslov, pobeda nad neugodnim Viteseom

Posle reprezentativne pauze možda dođe do promene na vrhu tabele u Erediviziji. Holandsko vrhunsko takmičenje imalo je četrnaestodnevnu pauzu zbog internacionalnih obaveza, a uvodni duel 13. kola obećava izuzetno uzbudljiv spektakl. Jedan od glavnih kandidata za osvajanje šampionske titule dočekaće takmičarski orijentisan Vitese, koji se u poslednje vreme redovno bori za mesta u Evropi, a ni ove godine nije drugačije. Filipsovci su do sada osvojili 27 bodova i drugi je samo zbog lošije gol-razlike od Ajaksa.

16.30: (1,65) PSV (3,80) Vitese (5,50)

Izabrane vesti

Domaćina ne čeka nimalo jednostavan zadatak, jer je sastav iz Arnema sakupio samo pet bodova manje i nalazi se na veoma solidnom petom mestu. Puleni nemačkog trenera Rodžera Šmita su tri puta izgubili u tekućoj kampanji, doživeli su debakle sa Fajenordom (0:4) i Ajaksom (0:5), a začudo nisu dobili ni bod od Vilema Drugog (1:2).

U prethodna dva susreta PSV nije imao problema sa Tventeom (5:2) i Fortunom Sitard (4:1), a prošle sezone je na stadionu Filips savladao predstojećeg rivala sa 3:1. Ovaj duel biće mu svojevrsna priprema za izazovan program, jer ga u četvrtak očekuje važna bitka za plasman u osminu finala Lige Evrope sa austrijskim Šturmom iz Graca. Istovremeno, Vitese se sukobljava protiv Rena u Francuskoj u sklopu Lige Konferencije.

"Trenutno želimo da se fokusiramo samo na meč u Ajndhovenu, uopšte ne rešavamo evropske brige. PSV je bio u solidnoj formi pre pauze i njegovi ofanzivni kvaliteti su ogromni. Voleli bismo da pobedimo, ali i da osvojimo bod", istakao je šef struke gostiju Tomas Leč.

Gosti su dva puta zaredom pobedili u ligi posle neočekivanog poraza od Go Ahed, a stradali su Herenven i Utreht.

Leč ne može da računa na Manofa i Tanana, dok Filipsovcima nedostaje jedan od najistaknutijih asova Eran Zahavi, zatim Teze, Tomas i Ledezma.

"Očekujem atraktivan, ofanzivan fudbal, sa mnogo šansi i čvrsto verujem da ćemo igrati slično kao i pre reprezentativne pauze", kratko je rekao Šmit.


tagovi

EredivizijaPSV AjndhovenVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara