Erhan Mašović zaustavlja Ermedina Demirovića iz Frajburga (©AFP)
Erhan Mašović zaustavlja Ermedina Demirovića iz Frajburga (©AFP)

Erhan Mašović: Nije mi bilo prijatno kad vidim Kostića, Cvajta i Bundes kao noć i dan

Vreme čitanja: 5min | pon. 29.11.21. | 16:46

Mladi štoper za Mozzart Sport govorio o dobrim rezultatima Bohuma, utiscima iz najjačeg ranga nemačkog fudbala, golovima Miloša Pantovića sa centra...

Bohum posle 11 godina ponovo igra u Bundesligi. Nije dobro krenuo, u prvih sedam kola osvojena su samo četiri boda, ali u narednih šest - 12, pa je ekipa iz Rurske oblasti ulaskom u formu ušla i u bezbednu zonu. Daleko od Grojter Firta i Arminije, koji bi po trenutnom stanju na tabeli ispali u niži rang, a na tri boda od Augzburga, koji je na poziciji koja vodi u baraž za opstanak. Iza su i Štutgart i Herta.

Sa dobrim rezultatima kluba poklopila se odluka trenera Tomasa Reisa da u startnu postavu uvrsti 23-godišnjeg štopera Erhana Mašovića.

Izabrane vesti

U osam utakmica koje je bivši fudbaler Čukaričkog igrao od prvog minuta (do poslednjeg) Bohum je osvojio 13 bodova i u čak pet uspeo da sačuva svoju mrežu.

Odlično se Mašović uklopio u tandem centralnih defanzivaca sa iskusnim Grkom Vasiliosom Lampropulosom. te njegovim zemljakom na poziciji desnog beka, Kostasom Stafilidisom i Brazilcem Danilom Soarešom, koji deluje po levoj strani, a koji je trenutno vodeći igrač Bundeslige po broju uspešnih uklizavanja (188 u 13 mečeva), ispred Dortmundovog Džuda Belingema (157/12) i Štutgartovog Konstantinosa Mavropanosa (144/11).

Imajući u vidu i golove još jednog bivšeg reprezentativca Srbije u mlađim kategorijama, Miloša Pantovića, Mašović šaljivim tonom konstatuje: "Proradila je balkanska veza".

Prethodni put kada je pričao za Mozzart Sport - bilo je to po osvajanju Bundeslige 2, popularne Cvajte - Erhan Mašović je istakao da mu je cilj ustaliti se u prvom timu Bohuma. Nekoliko meseci kasnije, deluje da je uspeo u tome.

"Trenutno sve ide odlično. Igram svaku utakmicu, imamo dobre rezultate, tako da ne bih ništa menjao", u dobrom raspoloženju konstatuje momak iz Novog Pazara.

Po njegovom mišljenju, ekipa sa Rurstadiona može i do boljeg plasmana na tabeli, ali svakako je ovosezonski cilj da se sačuva prvoligaški status.

"Ove sezone je Bundesliga baš neizvesna. Mi smo trinaesti, a ekipe koje dele peto mesto beže nam samo četiri boda. Postavili smo cilj da izborimo opstanak, ali ako se desi nešto više - biće super. Verujem da možemo više od ovoga, dosta smo stabilniji nego na početku sezone, kada je bilo problema u igri".

Mašović i Poulsen iz Lajpciga (Reuters)Mašović i Poulsen iz Lajpciga (Reuters)

Prošle sezone je Bohum imao 21 pobedu u 34 meča i osvojio prvo mesto drugoligaškog karavana. Jasno je da će sada ta cifra biti dosta manja.

"Nije mala stvar igrati u Bundesligi. Prva i druga liga u Nemačkoj su kao dan i noć. ne mogu da se porede. Trebalo nam je vremena da uvidimo gde grešimo i šta da popravimo, ali mislim da smo uspeli", ocenjuje Mašović.

Kao prekretnica u dosadašnjem toku sezone mogla bi se uzeti utakmica sa Bajernom i ubedljivih 7:0 za Bavarce na Alijanc areni. Od te utakmice nekadašnji igrač Čukaričkog, belgijskog Briža, slovačkog Trenčina i danskog Horsensa postao je nezamenjiv u timu Bohuma.

Kako tada nije ulazio u igru, iskoristio je priliku da skenira protivničke igrače. Iako gigant iz Minhena ove sezone ne igra toliko ubedljivo kao pre, posebno ne kao što se očekivalo da će biti dolaskom Julijana Nagelsmana za trenera, Mašović nema dilemu.

"Uzeće Bajern titulu na kraju, ne mogu da se porede ni sa kim. Nije lepo kada gledaš kako ti ekipa gubi, ali eto, poklopilo se da sam ja od te utakmice počeo da igram redovno. Taj meč iskoristio sam da gledam Kimiha, oduševio me je čovek kako igra. Baš sam ga pratio, sada znam kako da ga zaustavimo na proleće", kroz osmeh je najavio štoper Bohuma.

Povratnik u Bundesligu do kraja godine igra protiv Augzburga, Borusije Dortmund, Arminije i Uniona. Solidan raspored, s obzirom na to da su trenutno dve od te četiri ekipe ispod Bohuma.

"Augzburg nam je direktan konkurent i nadamo se osvajanju tri boda. Protiv Dortmunda šta se desi - desi se, igramo kod kuće, Ajntraht i Hofenhajm, koji su evropske ekipe smo dobili, pa što da se ne nadamo i protiv Borusije. Dobro delujemo na svom stadionu, imamo sjajne navijače, uvek dolaze u velikom broju na utakmice, baš vole klub i generalno, mnogo vole fudbal", objašnjava Mašović.

U poslednje vreme proradio je Miloš Pantović i to na nesvakidašnji način. Posle dva gola Augzburgu u Kupu Nemačke, pogodio je protiv Hofenhajma i Frajburga. Prvi put sa više od pola terena, drugi put sa tek nešto manje udaljenosti.

"Izgleda da mu ne odgovaraju laki golovi. Baš mi je drago zbog tih pogodaka, zaslužio ih je, uvek se trudi. Protiv Hofenhajma je trebalo da šutira penal na 1:0 za nas, ali su navijači tražili da to bude golman Rejman, koji je nekoliko dana ranije dao odlučujući penal u kupu za prolaz. Trener ih je poslušao, međutim, nije bio precizan. I onda se Pantoviću vratilo u nadoknadi, kada dao gol sa preko pola terena".

Od letos je u Bohumu još jedan igrač koji ima veze sa Srbijom. Reč je o Takumi Asanu, doskorašnjem članu Partizana, s kojim se nije rastao u baš lepim odnosima.

"Asano igra sve bolje. Nismo mnogo pričali o našoj ligi, ali kako god da je završio sa Partizanom, kaže da mu je bilo lepo tamo".

Povratak Bohuma u Bundesligu znači i povratak najboljih nemačkih timova i igrača na Rurstadion. Pored Kimiha kog je analizirao sa klupe, Mašović po dosadašnjem iskustvu ističe još jednog bundesligaškog asa, nama dobro poznatog Filipa Kostića.

"Najteži meč ove sezone bio mi je protiv Ajntrahta, kada sam nekoliko puta imao duele sa Kostićem. Nisam sa ga ja čuvao, ali bilo je par situacija da primi loptu i krene na mene. Nije mi uopšte bilo prijatno u tim momentima. Reč je o velikom igraču", hvali Mašović krilnog napadača kluba iz Frankfurta i srpske reprezentacije.

Što se tiče ličnih ambicija kada je reč o nacionalnom timu, čiji je dres nosio kao član kadetske, omladinske i mlade reprezentacije, ne odbacuje san da zaigra i za A tim.

"Iskreno, naravno da se nadam da bih mogao da budem pozvan za Svetsko prvenstvo u Kataru. Čast je igrati za svoju zemlju, a na meni je da svakodnevno radim i trudim se, pa kako selektor odluči. Bitno mi je da klub beleži dobre rezultate, a ako stigne poziv u reprezentaciju sigurno je da bih bio najsrećniji, ali ne treba se opterećivati time", zaključio je Mašović.


tagovi

Erhan MašovićMiloš PantovićBohumBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara