Miloš Pantović (desno) slavi gol (©Reuters)
Miloš Pantović (desno) slavi gol (©Reuters)

Pantovićev bundesligaški prvenac sa preko 60 metara: Pokazao sam da mi leva nije samo za kvačilo

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.11.21. | 09:03

Vezista Bohuma za Mozzart Sport govorio o utiscima posle svog prvog gola u Bundesligi, 0:7 protiv Bajerna i usponu forme

Posle 11 godina, Bohum se ponovo takmiči u Bundesligi, a velike zasluge za to ima nekadašnji đak Bajern Minhena i srpski vezista rođen u Nemačkoj, 25-godišnji Miloš Pantović. Strpljivo je čekao na uspeh po dolasku iz bavarskog giganta i tri sezone kasnije eto ga u najjačem rangu nemačkog fudbala.

Zvanično nije debitant, pošto mu je 2015. Pep Gvardiola pružio nekoliko trenutaka na terenu u Bremenu, kada je u pobedi nad Verderom 1:0 zamenio Artutra Vidala u drugom minutu nadoknade. Još četiri puta se našao na klupi Bajerna u prvenstvenim mečevima, ali nije ulazio u igru.

Izabrane vesti

20.11: (1.35) LEVERKUZEN (5.50) BOHUM (9.50)

Ovo sa Bohumom je nešto drugačije. Pantović je redovan u rotacijama trenera Tomasa Rajsa, sakupio je osam prvenstvenih nastupa ove sezone, od čega četiri u startnoj postavi, a minulog vikenda postigao je i bundesligaški prvenac. Na fantastičan način!

U sedmom minutu nadokande pogodio je mrežu Hofenhajma za 2:0 udarcem sa svoje polovine. Golman gostiju Oliver Bauman otišao je na skok u protivnički šesnaesterac nadajući se da će baš on biti junak svog tima posle kornera, međutim, lopta je došla do Pantovića, a on bez mnogo razmišljanja šutirao sa nešto više od 60 metara.

"Znao sam da im je golman daleko od gola, pošto je stajao pored mene dok smo čekali centaršut iz kornera. Kada sam dobio loptu video sam da imam desno od sebe saigrača, ali i dvojicu protivničkih igrača oko njega, tako sam se odlučio na šut. Bilo je nekih 65-66 metara, a šutirao sam levom, slabijom nogom. Pokazao sam da mi ne služi samo za kvačilo", kroz osmeh je konstatovao Pantović u razgovoru za Mozzart Sport.

Pokušavali su posle utakmice u svlačionici Bohuma da se prisete još nekog sličnog pogotka na nemačkim terenima, ali nisu uspeli. Jesu, međutim, sjajnog Bajernovog golmana Manuela Nojera iz vremena kada je branio za Šalke, a kada ga je sadašnji trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, matirao u dresu Intera iz voleja sa polovine terena.

"Bio je to jedan od najlepših golova koje sam video", ističe Pantović.

Među prvima koji su pritrčali da zajedno sa njim proslave pogodak bio je trener Rajs. Nije samo pogodak bio povod, već odlična partija srpskog fudbalera koji je samo dva minuta po ulasku u igru asistirao Mađaru Novotnom, s kojim je istovremeno zakoračio na teren, za vodeći gol Bohuma.

"Čestitao mi je trener i posle utakmice, ali to nije toliko bitno. Najvažnije je ono što ekipa uradi i kako odigra, a ovaj put je to bilo na visokom nivou", skroman je 25-godišnjak rođen u Minhenu.

Bohum je trenutno pet bodova iznad zone ispadanja, a isto toliko manje od mesta koje vodi na međunarodnu scenu. Bilo je potrebno vreme da se uhvati ritam po povratku u Bundesligu, ali u poslednje četiri utakmice Miloš Pantović, Erhan Mašović i saigrači osvojili su devet od mogućih 12 bodova. Ako se računa i kup, u poslednjih pet mečeva imaju četiri pobede.

"Velika je razlika između Cvajte i Bundeslige. Ne samo u kvalitetu timova, već i individualno. Mnogo se manje grešaka pravi, igra se brže... Treba vremena da se aklimatizuješ, ali porazi nisu strašni ako iz njih ekipa izvuče pouke. Mi smo to učinili, dobro smo analizirali svaki meč i ušli u formu", priča vezista Bohuma za naš portal.

Nije bilo prijatno posle 0:7 u Minhenu, 0:3 u Lajpcigu ili 1:3 kod kuće protiv Herte.

"Uspeli smo da uvidimo gde grešimo i promenimo neke stvari, što je donelo bolje rezultate. Ne smemo da se zadovoljimo time i stanemo, već moramo da radimo dalje. Biće duga i naporna sezona, nema mnogo vremena za odmor, ali znali smo šta nas čeka. Verujem da možemo da ispunimo cilj i ostanemo u Bundesu".

Povratak u Minhen i na Alijanc arenu probudio je emocije u mladom fudbaleru. Izostao je, ipak, romantični scenario. Više je to bio horor, ali i sam Pantović se slaže sa onom tezom da Bajern "iz poštovanja prema rivalu ne staje, već puni mrežu dokle god može".

"Tako je. To je mašinerija i teško se zaustavlja kada krene. Dali su nam sedam golova, ali ništa strašno, daju i drugima. Protiv Barselone su dali osam. Bajern nije naše merilo, mi imamo šansu protiv nekih drugih klubova. Bitno je da smo izvukli pouke i uvideli greške. Bajern je trenutno možda i najbolji klub na svetu, bez konkurencije u Nemačkoj, a među glavnim favoritima za osvajanje Lige šampiona. Trebalo nam je dva-tri dana da prebolimo taj poraz, ali bitno je da smo reagovali i sada pobeđujemo", staloženo priča Pantović.

13.00: (2.25) RADNIČKI KG (3.30) MLADOST (3.25)

Uprkos debaklu na terenu, nosi i pozitivna sećanja na taj dan.

"Bio je lep osećaj vratiti se u rodni Minhen i na Alijanc arenu, u klub u kom sam proveo 11 godina i kroz treninge i prijateljske utakmice uz vrhunske igrače stekao iskustvo koje mi sada mnogo znači. Na tribinama su mi bili roditelji, brat, čiča iz Čačka i uvek je lepo kada na stadionu vidiš ljude koje voliš. Nemam tu privilegiju svakog vikenda, jer moja porodica živi u Minhenu. Ishod utakmice malo je pokvario celu sliku, ali šta da se radi. Biće prilike za popravni".

Hit ove sezone u Bundesligi je ekipa Frajburga, koja je tek u 11. kolu doživela prvi poraz. Upravo od Bajerna (1:2).

"Odlično su se pripremili za ovu sezonu i verujem da će do kraja biti među boljim ekipama. Dortmund i Lajpcig imaju odlične sastave, ali nemaju kontinuitet kakav ima Bajern i zato su Bavarci već dugo bez ozbiljne konkurencije u šampionskoj trci", zaključuje Pantović.


tagovi

Miloš PantovićBohumBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara