Slavlje fudbalera Reala (©Reuters)
Slavlje fudbalera Reala (©Reuters)

Erupcija golova pred vrelu madridsku sredu, Real se ozbiljno naoštrio za PSŽ (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.03.22. | 23:01

Dva projektila, Benzenim hitac sa kreča i Asensio za ubedljiv trijumf protiv Sosijedada - 4:1

Madrid će u sredu goreti od uzbuđenja. Na Santjago Bernabeu stiže Pari Sen Žermen koji nosi gol prednosti, ali se večeras propisno obrukao protiv Nice u domaćem prvenstvu, dok je Real naoštrio kandže pred vrelu sredu odluke! Blankosi su proigrali, Blankosi su se razleteli po terenu, Blankosi su eksplodirali i predstavom spektakularnih golova u prvom poluvremenu najavio ubedljiv trijumf nad Real Sosijedadom sa kojim je retko kada bilo lako kao večeras - 4:1 (2:1).

Ode Real na +8 pošto je iskoristio kiks Sevilje i šampionska trka sve se više pretvara šampionski krug jednog kluba koji samo čeka da bude krunisan. Titula izvesno ostaje u Madridu, ali menja adresu.

Izabrane vesti

Shvatio je i Karlo Anćeloti da nešto veliko mora da se dogodi večeras kako bi se podigao moral ekipe pred utakmicu sezone sa PSŽ. Postigao je ono što je hteo Anćeloti, dok Sveci polako gube konce, Real sredu u Ligi šampiona dočekuje sa tri pobede u nizu i samo jednim primljenim golom. Teško da priprema za tako bitan meč može da bude bolja...

Sreda, 21.00: (2,60) Real Madrid (3,40) PSŽ (2,85)

Moralo je da krene nešto slabije, da bi se postigao vrhunac. Jedna od najboljih Realovih partija ove sezone, a što je možda i najvažnije dominacija se najviše ogledala u veznom redu koji je u Parizu izgledao labavo pored svemoćnog Marka Veratija.

Eduardo Kamavinga bio je Anćelotijeva kocka u prinudnom odsustvu Tonija Krosa i Fedea Valverdea, a isplatila se maksimalno! Zajedno sa Lukom Modrićem autor je dva najlepša gola večeri! Zategli su Kamavinga i Modrić praćke u finišu poluvremena i mogli su slobodno da se posvete ofanzivi ka golu Sosijedada jer im je leđa čuvao Kazemiro. Kao što smo naglasili, nije krenulo dobro za Real jer je već posle 10 minuta gost imao gol prednosti posle hica nekadašnjeg prvotimca Kraljevića Mikela Ojarzabala sa kreča. Tražio se Real Madrid više od pola časa, a onda je eksplodirala inicijalna kapisla koju je aktivirao Kamavinga razapetom strelom sa 25 metara!

Potpuno niotkuda mladi Francuz poslao je neodbranjiv plotun za potpunu erupciju oduševljenja na stadionu Santjago Bernabeu. Kamavingina golčina potpuno je šokirala goste, toliko da je još jedan bivši igrač Reala Asijer Iljaramendi umalo poklonio drugi gol posle samo tridesetak sekundi. Karim Benzema, koji je večeras ispisao istoriju, zatresao je mrežu, ali je njegov pogodak ubrzo poništen zbog reakcije VAR sobe i ofsajda.

Ono što se nije dogodilo tada, došlo je na naplatu dva minuta kasnije. Ponovo golčina, ponovo sa velike udaljenosti, samo je Modrić sada bio u ulozi strelca! Lopta je išla tako precizno i brzo da nije imala gotovo nikakvu rotaciju, a golman Remiro mogao je samo da ulepša celu situaciju neuspešnim pokušajem da zaustavi Modrićev udarac. Asistencija se za ovaj gol pisala Benzemi koji je večeras postao tek treći igrač u Primeri tokom ovog veka sa bar 100 dodavanja koja su prethodila pogotku. Pored njega od ranije su tu još Lionel Mesi sa 192 i Dani Alves sa 103 asistencije. I niko više.

Realova ofanziva nastavila se u drugom poluvremenu. Benzemi se nije dalo da se upiše u listu strelaca iz otvorene igre, pošto mu je i u nastavku poništen gol zbog milimetarskog ofsajda, ali je na kraju ipak uspeo u svojoj nameri. Opet je VAR soba reagovala, ovog puta jer je Rodrigo nepropisno zaustavljen na liniji kaznenog prostora, a pregledom snimka ustanovljeno je da će lopta ići na kreč. Odgovornost je preuzeo strašni Francuz i poslao Remira u jednu stranu, dok je njegov udarac završio u suprotnom uglu. Totalnu dominaciju Reala potvrdio je Marko Asensio samo tri minuta posle Benzeminog pogotka. Kraljevići su rešili Sosijedad iz kontre, Dani Karvahal je ušao u kazneni prostor, a onda proigrao Asensija koji je bio sam i praktično iz prvog kontakta sa loptom stavio svoje ime na semafor.

Luka Jović je utakmicu odigrao sa klupe, a šansu umesto Benzeme dobio je Marijano Dijaz, što ne ostavlja mnogo nade da bi srpski napadač mogao da se nađe u Realovoj ofanzivi ako se bude jurila pobeda nad PSŽ u sredu...

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Alaves - Sevilja 0:0

Subota

Osasuna - Viljareal 1:0 (0:0)

/Avila 63/

Espanjol - Hetafe 2:0 (2:0)

/Kabrera 17, Kabako 27ag/

Valensija - Granada 3:1 (0:0)

/Guedeš 48, Gomez 51, Soler 61pen - Domenek 56ag/

Real Madrid - Sosijedad 4:1 (2:1)

/Kamavinga 40, Modrić 43, Benzema 76 penal, Asensio 79/

Nedelja

14.00: (2,80) Kadiz (2,85) Rajo Valjekano (2,90)

16.15: (7,50) Elče (4,40) Barselona (1,45)

18.30: (1,83) Selta (3,50) Majorka (5,10)

21.00: (3,05) Betis (3,25) Atletiko Madrid (2,55)

Ponedeljak

21.00: (1,60) Atletik Bilbao (3,80) Levante (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaLuka ModrićEduardo KamavingaReal MadridReal SosijedadMarko Asensio

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara