Fudbaleri Flore (©Reuters)
Fudbaleri Flore (©Reuters)

Estonci nameštaju nišan pred istorijski meč u Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 11:38

Flora, rival Partizana u grupi Lige konferencije, u nedelju od 12 časova igra meč 23. kola estonskog šampionata sa Parnuom

U Talinu se oseća evropska euforija. Flora će od 12 časova da igra prvenstveni meč sa Parnuom, a to će joj ujedno da bude i generalna proba za duel sa Gentom narednog četvrtka u Ligi konferencije.

Kao što je poznato, u istoj grupi se takmiči i naš Partizan, tako da mečevi Flore privlače pažnju i ljubitelja sporta u Srbiji. Pogotovo što je estonski klub velika nepoznanica, a već se dokazao pre nekoliko godina u duelu sa Radničkim iz Niša, kada je eliminisao našeg predstavnika iz Lige Evrope.

Izabrane vesti

12.00: (17,0) Parnu (9,50) Flora (1,08)

Protiv Parnua su zeleno-beli apsolutni favoriti. Poslednji put su ga, pre dva meseca, sa rezervnim sastavom deklasirali sa 4:0. Verovatno će i danas da igra sa kombinovanim timom, mada Estonci očekuju da se u postavi nađe najveća zvezda Flore Rauno Sapinen.

Ovaj 25-godišnji ofanzivac reprezentacije Estonije dugo posti za njegove kriterijume, nije postigao nijedan pogodak na tri uzastopna meča. Veruje se da će protiv Parnua da proba da postigne neki gol i podigne samopouzdanje za gostovanje u Belgiji. Sapinen je i ove sezone najbolji strelac Flore, sa 14 postignutih pogodaka u prvenstvu.

Nekoliko igrača su se povređeni vratili u Floru sa utakmica reprezentacije Estonije. Ipak, samo Henkrik Ojama i Markus Sepik sigurno neće igrati protiv Parnua. Startna postava Flore je vrlo neivesna za duel sa Parnuom, jer sve zavisi od procene trenera Jirgena Hena, da li bude smatrao da je bolje da odmori prvotimce ili je za njega bolje da posle pauze u prvenstvu oni odigraju jedan lakši meč uoči duela sa Gentom.

Flora i Parnu su se do sada sastali ukupno 26 puta u ovom veku, a apsolutno svaku utakmicu je tim iz Talina rešio u svoju korist. U poslednjih nekoliko godina ga je pobeđivao rezultatima 10:0, 8:1 (dva puta), 6:0… Parnu je prošle sezone igrao u Drugoj ligi Estonije, a ove se bori da ne ispadnje nazad tamo. Trenutno je pretposlednji na tabeli, sa 15 bodova iz 22 kola. Na poslednja četiri meča je osvojio samo jedan bod.

ESTONIJA 1 – 23. KOLO

Petak

Legion – Tameka 3:1 (2:0)

Subota

Narva – Tulevik 1:0 (0:0)

Kalju – Kuresare 0:3 (0:2)

Nedelja

12.00: (17,0) Parnu (9,50) Flora (1,08)

14.00: Paide – Levadija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FloraEstonija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara