Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Estonija na Zlatanovom meniju

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 13:22

Prijateljsko odmeravanje snaga Švedske i rivala sa Baltika idealna prilika da legendarni as uveća cifru od 62 gola za nacionalni tim

Start kvalifikacija za Mundijal nije mogao da bude bolji, ali valja iskoristi svaku priliku za uigravanje. Švedska je ostvarila maksimalan učinak iz uvodna dva kola u Grupi B, a večeras će pokušati da nadoknadi manjak zajedničkih utakmica u prijateljskoj akciji sa Estonijom (17.45).

Plavo-žuti su uživali u pobedama nad Gruzijom i tzv. Kosovom u nedavnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok je Estonija pretrpela teške poraze od Češke i Belorusije. Švedska je prošlog puta izborila dominantnu pobedu, pošto je slavila u Prištini sa 3:0. Ludvig Augustinson i Aleksander Isak su u prvom poluvremenu doneli dva gola prednosti, pre nego što je Sebastijen Larson stavio tačku u drugom delu igre. Takav ishod usledio je posle tesne pobede domaćina nad Gruzijom, pošto je Viktor Klaeson postigao jedini gol na utakmici u Solni.

Izabrane vesti

17.45: (1,10) Švedska (10,0) Estonija (23,0)

Kao rezultat, ekipa Janea Andersona sada je na vrhu svoje kvalifikacione grupe za Svetski kup sa dve pobede. Za razliku od njih Estonci će gledati da se vrate u život posle dva uzastopna teška poraza.

Uprkos tome što je dva puta povela preko Henrija Anijera, Estonija je pala na gostovanju Belorusiji sa 4:2. Pre toga, doživela je neuspeh od Češke 6:2. A čemu može da se nada na gostovanju Švedskoj, u čijim redovima se očekuje Zlatan Ibrahimović.

Posle nedavnog izlaska iz reprezentativne penzije Zlatan se vratio u nacionalni tim i očekuje se da i večeras predvodi navalnu liniju plavo-žutih, sa ciljem da uveća saldo u vidu 62 gola za Švedsku u svojoj karijeri. Društvo bi mogao da mu pravi Aleksander Isak, koji je nastavio da impresionira u Primeri noseći dres Sosijedada.

Na drugom kraju terena neće biti Viktora Lindelefa iz Mančester Junajteda, pošto je on juče iz nepoznatih razloga napustio bazu selekcije i otputovao za Englesku, pa će štoper Rendžersa Filip Helander dobiti drugog parnjaka na poziciji centralnog beka.

Na drugoj strani, najzapaženiji igrač u timu Estonije je kapiten Konstantin Vasiljev, koji je postigao 25 golova u 127 međunarodnih nastupa kao vezista. Jedini drugi igrač sa preko 10 pogodak u selekciji Estonije je napadač Henri Anijer, koji ima 16 na 67 duela.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sreda

17.45: (1,10) Švedska (10,0) Estonija (23,0)

20.45: (1,57) Švajcarska (3,80) Finska (6,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija ŠvedskeZlatan Ibrahimovićreprezentacija EstonijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara