Marko Savić (©YouTube/Premium liiga)
Marko Savić (©YouTube/Premium liiga)

Estonski mediji zameraju Saviću da je Levadija "previše srpska"

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.22. | 10:13

Navijačima ne smeta "ratnički duh Balkana" u voljenom klubu, a 37-godišnji Beograđanin se ne osvrće na sve to, već priprema ekipu za meč sa Kuresarom, koji je na programu u utorak od 17 časova

Sve mane igranja u slaboj ligi osetila je na svojoj koži Levadija. Prvak Estonije, naviknut na slabe rivale i opijen prošlogodišnjim uspesima sunarodnika Flore u Ligi konferencije, očekivao je da će da zabeleži mnogo bolji rezultat u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona. Doživeo je bolno otrežnjenje, Vikingur ga je ispratio kući sa šest golova u mreži, pa je sada zeleno-belima preostalo da se vrate domaćem prvenstvu.

Pokušaće igrači Levadije da povrate samopouzdanje i ugled koliko već ovog utorka od 17 časova, kada će gostovati Kuresareu. Reklo bi se da je to protivnik po meri za tim koji trenira srpski strateg Marko Savić. Već ga je pobedila jednom ove sezone, sredinom aprila sa 1:0.

Izabrane vesti

Međutim, naš trener koji zbog nedostatka PRO licence zvanično nosi samo titulu asistenta Vladimiru Vasiljevu, ovih dana trpi veliki pritisak od strane estonskih medija zbog poraza od Vikingura sa 6:1. Piše se o tome kako bi trebalo da bude smenjen, pa čak i da je Levadija postala „previše srpska“.

Pod Savićevim vođstvom Levadija je dobila jak srpski ukus. Ključni igrači su Milan Mitrović i Marko Putinčanin, među trenerima su Nikola Mitić i Uroš Nikolić, a sve njih nadgleda Ivan Stojković. Srpski način razmišljanja – svi su protiv nas, moramo da se borimo protiv njih – isijava iz gotovo svega što Levadija radi. Savić traži konfortacije i konflikt. Sa sudijama, fudbalskim savezom i medijima. Kroz Levadijin propogandni program, Savić proziva estonski fudbal, navodeći činjenicu da je reprezentacija Estonije u istoj diviziji Lige nacija sa San Marinom. Dva najgora kluba u Ligi šampiona 2022/2023 su prvak San Marina La Florita i Levadija. To je činjenica“, navodi se, između ostalog, u tekstu najpopularnijeg estonskog portala Soccernet.ee.

17.00: (9,50) Kuresare (6,50) Levadija (1,20)

Međutim, navijači Levadije se, sudeći po komentarima, ne slažu baš sa tim tekstom. Rasplamsala se polemika, većina brani Savića i navodi da je u hladnoj Estoniji baš taj borbeni, ratnički duh Balkana potreban zeleno-belima.

Čelnici Levadije se nisu oglašavali po ovom pitanju. Svakako neće biti nikakvih promena u stručnom štabu dokle god je prvak Estonije i dalje u Evropi. Da, eliminisan je iz Lige šampiona, ali se preselio u kvalifikacije za Ligu konferecije, gde će rival u 2. kolu da mu bude pobednik iz okršaja Šamrok Roversa i Hibernijansa sa Malte.

Pre toga koristiće prvenstvo da podigne formu. Za sada cilj zeleno-belih mora da bude da se vrate na lidersku poziciju. U ovom momentu je Levadija druga, ima isti broj bodova i malo lošiju gol-razliku od Flore, ali je odigrala jedan meč više od svog rivala. Pre nekoliko nedelja, sa igračem manje, odigrala je 1:1 kod kuće sa Florom. Tada je crveni karton dobio Mitrović, a on je odradio suspenziju i sada se vraća na teren.

Estonsko prvenstvo je takvo da Levadija i Flora imaju malo utakmica na kojima realno strepe za bodove. Poput Superlige Srbije, dva najbolja kluba su se brzo izdvojila na vrhu tabele i nemaju druge konkurente. Kuresare svakako ne spada među opasne pretnje. Levadija ga je savladala na 22 od poslednja 24 susreta, preostala dva su završena remijima. Kuresare je poslednju pobedu nad Levadijom zabeležio još 2011. godine.

ESTONIJA 1 – 18. KOLO

Utorak

17.00: (9,50) Kuresare (6,50) Levadija (1,20)

19.00: (7,75) Talina Kalev (5,40) Kalju (1,28)

Sreda

16.30: (2,35) Tameka (3,60) Narva (2,55)

17.00: Flora – Parnu JK Vaprus

18.30: Legion – Paide

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Estonija 1LevadijaMarko Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara