Gonzalo Viljar (©Reuters)
Gonzalo Viljar (©Reuters)

EURO U21: Dva derbija danas - Nemci na Holanđane, Španci na Italijane

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 13:49

Večeras startuje 2. kolo prvenstva Evrope za igrače mlađe od 21 godine

Nesvakidašnje Evropsko prvenstvo za mlade došlo je do drugog kola. U samo sedam dana, naime od 24. do 31. marta, biće završena prva faza smotre najboljih selekcija na Starom kontinentu ne starijih od 21 godine. A, tek na leto će se nadmetanje nastaviti nokaut rundama. I to nije sve, jer će treneri biti u prilici da ponovo selektiraju nove igrače. Jedinstven slučaj, zar ne?

Bilo kako bilo, večeras se nastavlja takmičenje u Grupama A i B. Posle prvog kola u Grupi A kolo vodi Nemačka, koja je sa 3:0 savladala Mađarsku, dok su Holandija i Rumunija remizirali 1:1. Sa druge strane, u okviru Grupe B Španija je očekivano na čelu pošto je preslišala vršnjake iz Slovenije sa 3:0, a Italija i Češka su igrali bez pobednika 1:1.

Izabrane vesti

21.00: (2,50) Nemačka (3,35) Holandija (2,80)

Mladi Panceri sada imaju posla sa Holandijom, tradicionalnim rivalom. Iako Nemci nemaju ni izbliza zvučna imena kao pre dve godine, kada su igrali finale protiv Španije, trebalo bi da uspeju u nameri i iskoriste činjenicu da za rivale u grupi imaju Mađare i Rumune i izbore mesto u četvrtfinalu. A, tamo se već zna, to je teren Pancera.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Ipak, mlade Lale su gladne pobede posle remija sa Rumunijom, gde nisu uspele da pokažu zašto su do završnog turnira došle postigavši rekordnih 46 golova u deset utakmica, iliti 4,6 po utakmici.

Zanimljivo će biti i u Grupi B, gde je na programu derbi duel između Španije i Italije. U svakom slučaju, raspoloženiji su Španci, koji su lako izašli na kraj sa Slovenijom i uhvatili zalet. Potvrdili su odličnu odbranu iz kvalifikacija, gde su samo jednom kapitulirali. I ne samo to, već su protiv mladih Zmajčeka uspeli da svedu rivala na udarce koji nisu išli u okvir gola. Slovenci su imali sedam pokušaja, ali su oni išli van, ili je Furija sa Pirinejskog poluostrva uspela da to blokira.

21.00: (1,88) Španija (3,45) Italija (4,30)

Španci na turniru imaju vrlo poletnu ekipu, neki igraju i u stranim timovima, poput Braima Dijaza, Abela Ruiza i Gonzala Viljara. Pored toga, Španija će imati još jednu veliku prednost u odnosu na Italiju, jer mladi Azuri će na teren bez Markize i Tonalija, koji su pocrveneli u prvom susretu. Konkretno, gubitak Tonalija je ogroman, jer je to igrač sa iskustvom iz seniorske ekipe i jasan pokretač srednje linije. Opet, Markiza je takođe jedan od stubova ekipe u odbrani, ove godine je odigrao 17 mečeva za Speciju u Seriji A.

Italija će se tako oslanjati uglavnom na zvezdani ofanzivni tandem Kutrone - Skamaka. U svakom slučaju, Španija je bolja u taktici, a ako pobedi izvesno je da će se kvalifikovati za nokaut rundu.


tagovi

EURO U21mlada reprezentacija Španijemlada reprezentacija Italijemlada reprezentacija nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara